Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för Gästrikland i prestigefylld folkracetävling

Sex finalplatser samt två segrar – via Maja Larsson och Olle Lundberg. Folkracefestivalen i Motala bjöd på prima framgångar för Gästrikland!

Annons

Landets mest prestigefyllda folkracetävling firade i år 35 år. Den pågick från torsdag till och med söndag och samlade i vanlig ordningett jättelikt startfält till Duntisberget.

Carina Wernersson, Lidköping, tampades här till en början i damklassens A-final med Hanna Petterson, Bohus, om kommandot. Det bar sig dock inte bättre än att den sistnämnde tackade Wernersson av banan och diskades.

I stället kunde Maja Larsson från Järbo ta över ledningen. Hon behöll den till efter en säker och stabil körning målgång.

– Känns superkul att vinna här i Motala, det trodde jag inte före start.Hade lite stolpe-in, men det får man ha ibland, summerade en nöjd Maja efteråt.

Årsundas Emili Andersson tog sig till C-final och slutadehär på en tredjeplats.

I Veteran tog sig Olle Lundberg, Gestrike, till lördagens finalpass. Han gjordes sällskap av 35 medtävlare.

Olle avancerade till A-final och höll här en tredjeplats till en början. I mål stod han som segrare.

– Har kört tävlingen 20 gånger. Äntligen blev det vinst, berättade Olleefter målgång.

I juniorklassen lyckades tre förare från Gästrikland ta sigtill final. Bäst i trion lyckades Anton Lönn, Årsunda, med en tredjeplats i A-finalen – efter Marcus Johnsen, Laxå, samt Rasmus Lundqvist, Fagersta.

Adam Westlund, Gestrike, styrde i mål som femma och i B-finalen slutade klubbkollegan Victor Källgren fyra.