Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från extrajobb till anställning – Khalid och Emma-Lina trivs på HSB: "Jag lär mig nya saker hela tiden"

Emma-Lina Haglund hyrdes först in via ett bemanningsföretag, Khalid Karim började med att hoppa in som extrapersonal.
Båda är idag fast anställda på HSB där de hjälper verksamhetens medlemmar varje dag.

För Sundsvallsbon Khalid Karim startade resan på HSB år 2019, då han började jobba extra som fastighetsskötare. Med ett stort intresse för teknik i grunden var det en perfekt matchning, berättar han.

– Jag har alltid gillat att meka och fixa saker som gått sönder, men eftersom rollen är så omväxlande var det ändå mycket jag inte kunde när jag började, säger Khalid och fortsätter:

Det är en av aspekterna jag gillar mest med jobbet, att jag hela tiden lär mig nya färdigheter och blir ännu bättre på det jag gör.

Efter drygt ett år som extrapersonal erbjöds Khalid en visstidsanställning, och i september 2020 fick han fast anställning som fastighetsskötare. Bredden i arbetsuppgifterna, som innefattar underhåll och reparationer av HSB:s fastigheter både invändigt och utvändigt, gör att den ena dagen inte är den andra lik.

– Det kan vara alltifrån droppande kranar och felsökning av maskiner till skötsel av grönytor och kontakt med de boende. Eftersom det är så olika från dag till dag vad som behöver göras är det helt upp till mig att själv lägga upp arbetsdagarna, och det ger en frihet som jag uppskattar.

Här kan du läsa mer om vilka tjänster som finns att söka hos HSB just nu

Som fastighetsskötare finns det flera andra arbetsplatser för Khalid att välja på, men han gillar tryggheten som HSB kan erbjuda.

– Det är en stabil arbetsgivare med ett väldigt bra rykte. Man lägger mycket fokus på arbetsmiljö och säkerhet för oss som jobbar, och jag har hjälpsamma och trevliga kollegor som jag trivs jättebra med.

Emma-Lina Haglund tog vägen till HSB via ett bemanningsföretag, som hyrde in henne som medarbetare på kundtjänst i Östersund slutet av 2017. En roll där den främsta uppgiften går ut på att hjälpa medlemmarna att hitta rätt, berättar hon.

– Vi svarar mycket på frågor, antingen på telefon eller i receptionen, som rör medlemmarnas boende. Någon kanske har tappat bort sin hyresavi, behöver hjälp att tolka ordningsregler eller funderar på hur överlåtelseprocessen går till. Det handlar i grund och botten väldigt mycket om problemlösning, och man blir aldrig riktigt fullärd utan stöter på nya saker hela tiden.

Läs mer om HSB Södra Norrland och hitta kontaktinformation här

Tre år efter den första arbetsdagen, när Emma-Lina kommit tillbaka från sin föräldraledighet, fick hon frågan om att bli anställd – och hon tvekade inte att tacka ja.

– Utöver att jag gillar själva jobbet trivs jag verkligen på arbetsplatsen. Vi har bra sammanhållning, även mellan de olika arbetsgrupperna, och vi försöker alltid hjälpa varandra oavsett vad det gäller. Dessutom ligger HSB långt framme med att använda digitala verktyg och annan teknik som underlättar både för oss och våra medlemmar. Verksamheten utvecklas hela tiden, vilket betyder att man själv också gör det.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och HSB Södra Norrland och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Fler artiklar i
HSB Södra Norrland
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Från extrajobb till anställning – Khalid och Emma-Lina trivs på HSB: "Jag lär mig nya saker hela tiden"

Emma-Lina Haglund hyrdes först in via ett bemanningsföretag, Khalid Karim började med att hoppa...
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Håkan och Linda har gjort sin karriärsresa på HSB: "Här får man stora möjligheter att utvecklas i karriären"

En tänkte bara ta ett tillfälligt vikariat, den andra hittade sin första tjänst av en slump....
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Göran har jobbat 20 år på HSB: "Det är väldigt givande att kunna lösa människors problem"

Varierande arbetsuppgifter, trevliga kollegor och stora möjligheter att styra sin egen arbetsdag....
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Förvaltaren Malin kom tillbaka till HSB: "En trygg arbetsplats och en tjänst där jag kan göra skillnad"

Som fastighetsförvaltare på HSB är Malin Eklöf en viktig länk i att skapa en ännu bättre...
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Sunes bostadsrättsförening tog hjälp av HSB för underhåll under pandemin: "Vi kände oss trygga med att det kunde göras coronasäkert"

Under den pågående pandemin har många bostadsrättsföreningar tvekat inför att genomföra underhåll...
Visa alla artiklar