Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Gävle till Borås

Ericsson flyttar sitt färdigvarulager från Gävle till Borås.
På sikt innebär det färre inhyrda anställda.

Ericsson har beslutat samla sitt färdigvarulager i Borås av logistiska och ekonomiska skäl.

– Det mesta av godset distribueras ut från södra Sverige, via båt, lastbil eller flyg, säger Pontus Andersson, platschef på Ericsson i Gävle.

Flytten ska vara genomförd till den sista juni nästa år. Någon minskning av den fast anställda personalen blir det inte på grund av flytten. Däremot kommer företaget att på sikt hyra in färre från bemanningsföretag. Den ambitionen presenterade Ericsson förra våren, då målet var att minska från mellan 140 och 150 inhyrda anställda till mellan 50 och 100.

Lagret sköts i dag till huvuddelen av inhyrd personal, men hur många som berörs av flytten blir inte klart förrän i juni.

Några varsel och personalneddragningar av andra orsaker är inte aktuella i dagsläget.

– Vi har så här långt haft en relativt gynnsam orderingång, säger Pontus Andersson, som dock ständigt följer konjunkturläget.

Manpower är ett av de bemanningsföretag som Ericsson anlitar. Ericsson är deras största kund, men för dem innebär lagerflytten, som berör mellan 15 och 20 av deras anställda, ingen personalminskning, säger kontorschefen Mats Reidler.

– Om en kund drar ner så står och faller vi inte med det.

Totalt har Manpower i Gävle drygt 300 anställda. Generellt går trenden mot färre och längre kontrakt, säger Mats Reidler. Hittills har det inneburit att de varken krympt eller växt.

Inte heller Proffice räknar med att behöva säga upp när Ericsson drar ner.

– Tvärt om. Just nu har vi all time high, säger Petter Lundgren, försäljningschef på Region Norr.

De letar personal och har fått flera stora kontrakt som börjar efter sommaren.