Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från SVT till polisen

/

Hallå där Peter Bäckström-Drake, redaktör på SVT Gävledala, har du fått ett nytt jobb?

Annons

– Ja, det stämmer, jag ska bli kommunikationschef hos polisen i Gävleborg. Jag börjar där den 1 januari.

Du har ju jobbat länge på TV. Varför tar du det här steget?

– Jag har varit på Gävle-Dala i 15 år, och haft min nuvarande chefsaktiga ställning sedan 2006, så jag kände att jag behövde nya utmaningar. Det är spännande att komma till en ny arbetsplats. Och polisen tycker jag har en lika viktig roll som TV har. Det är en myndighet som är viktig för demokratin.

Vad blir ditt nya jobb och kommer du att ha någon nytta av din bakgrund som journalist?

– Jag blir kommunikationschef, med tre underlydande, en presstalesperson och två kommunikatörer. Jag ska personligen inte tala med media, utan arbeta mer med strategiska frågor och utarbeta former för hur kommunikationen ska fungera, Men jag tror att min bakgrund som journalist kommer att göra det lättare skapa förståelse för att när man pratar med media når man också allmänheten, för så är det ju.

Att jobba på TV kan ju vara väldigt fritt, och du har ofta lyukcats få till lite roliga twistar på dina inslag. Blir det inte en stor kontrast att börja på en myndighet som polisen?

– Jag tror att även det här jobbet innehåller moment av spänning och inttressanta inslag, och jag hoppas att det finns stora möjligheter att vara kreativ och visionär. Jag räknar med att vara kreativ även i fortsättningen.

Annons