Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransk paj med blandade grönsaker

Annons

Till 4-5 personer
Till degen: 150 g smör, 3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Till fyllningen:
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Till garnering:
100 g shiitakesvamp
1 msk smör (till stekning av svampen)
100 g sockerärter
200 g vårlök
1 kruka körvel eller mejram
8 körbärstomater
Gör så här:
1. Kör samman degen i matberedaren. Låt degen ligga i kylen en stund innan den kavlas ut och läggs i en låg pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda det tomma skalet 10 minuter i 200 graders ugn.
2. Vispa samman ägg och crème fraiche. Krydda med hackade örter, vitlök, salt och peppar. Fyll pajskalet och grädda pajen 30 minuter till.
3. Ge sockerärterna ett snabbt uppkok, stek svampen och dela tomaterna. Lägg grönsakerna på den färdiga pajen och toppa med örter.
Dan Strandqvist/TT Spektra