Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frasiga vardagsvåfflor

Räcker till ca 8 våfflor.
2 1/2 dl kall mjölk
2 1/2 dl iskallt vatten
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl smält svalnat smör
2 ägg

Börja med att smälta smöret. Vispa ned mjöl och bakpulver i hälften av vätskan och vispa klimpfritt. Vispa ned resten av vätskan, äggen och sist smöret.
Börja grädda direkt.

Tips:
Öppna inte järnet och titta efter under gräddningen. Då tappar du mycket temperatur. Ta i stället tiden och lär dig hur länge en perfekt våffla ska gräddas i just ditt järn. Expertisen hävdar att den perfekta våfflan gräddas i 225 grader!
Lägg upp våfflorna på galler så behåller de frasigheten bättre. Servera direkt med vispad grädde och sylt.