Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frasiga vardagsvåfflor

Annons

Räcker till ca 8 våfflor.
2 1/2 dl kall mjölk
2 1/2 dl iskallt vatten
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl smält svalnat smör
2 ägg

Börja med att smälta smöret. Vispa ned mjöl och bakpulver i hälften av vätskan och vispa klimpfritt. Vispa ned resten av vätskan, äggen och sist smöret.
Börja grädda direkt.

Tips:
Öppna inte järnet och titta efter under gräddningen. Då tappar du mycket temperatur. Ta i stället tiden och lär dig hur länge en perfekt våffla ska gräddas i just ditt järn. Expertisen hävdar att den perfekta våfflan gräddas i 225 grader!
Lägg upp våfflorna på galler så behåller de frasigheten bättre. Servera direkt med vispad grädde och sylt.