Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frempong såld till IFK Norrköping

Till slut insåg Gefle IF det ohållbara i situationen och sålde James Frempong till Norrköping. Samtidigt gjorde GIF klart med hans ersättare – 22-årige Simon Lundevall från Västerås SK.

– Vi valde att acceptera Norrköpings bud, säger Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson.

Redan för två veckor sedan presenterades James Frempong på en presskonferens som ny spelare i IFK Norrköping för de kommande 3,5 åren.

Men först i går kom Gefle överens med Norrköping att släppa 22-åringen redan nu.

• Höjde IFK Norrköping budet? Är det därför ni väljer att släppa James nu?

– Nej, de höjde inte budet. Vi värderade situationen och gjorde det som var bäst för Gefle IF – och det var att en transfer genomfördes nu.

GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson tycker att det rådande läget varit olyckligt.

– En väldigt ovanlig och unik situation att hamna i för alla inblandade, säger Pelle.

Till slut kände sig Gefle helt enkelt tvingade att släppa Frempong – trots att Norrköping inte höjde sitt bud som ligger i runda slängar på 200 000 kronor.

• Så ni är nöjda med det ni nu får i ersättning?

– Man kan aldrig räkna med att få någonting när det återstår så lite på kontraktet (Frempong hade gått som Bosman-fall efter säsongen), så vi gjorde en värdering att släppa honom nu. Men nöjda? Ja, vi är väl det eftersom vi släpper honom.

Om alla övergångspapper hinner gå igenom är James Frempong klar för spel redan i kväll när Norrköping möter Djurgården.

Bara några timmar efter att Frempong satt sig i bilen de 35 milen till Norrköping kunde GIF presentera hans ersättare. Det är Simon Lundevall från Västerås SK, bottenlag i superettan, som kommer till Gävle redan i dag för att göra sin första träning med GIF.

– En 22-årig vänstermittfältare som vi sett några gånger under säsongen, redogör Pelle Olsson.

• Men det spekulerades i att ni skulle få Norrköpings brasse Caio Mendes i utbyte mot Frempong?

– Det var aldrig aktuellt. Det kommer en massa olika uppslag hela tiden när man diskuterar mellan klubbar, men vi blev aldrig erbjudna den spelaren. För mig är Mendes en vänsterback och sådana har vi flera av i truppen redan.

Därför gick GIF och Pelle Olsson snabbt vidare med Lundevall från Västerås. En spelare som likt Frempong satt på utgående kontrakt.

– Vi köper ut honom de sista månaderna han hade kvar hos VSK, berättar Pelle Olsson.

Simon Lundevall anses allmänt ha varit Västerås bästa spelare den här säsongen. Han har spelat 20 matcher från start och svarat för tre mål och fem målpass. Senast mot GIF Sundsvall fick dock inte Gefles representanter möjlighet att se Lundevall spela. Detta eftersom han petats då han vägrat skriva nytt kontrakt med VSK.