Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri entré för politiker i Furuvik

GÄVLE
Furuviksparken delar i år ut cirka 150 frikort värda omkring 40 000 kronor till sponsorer, ambassadörer och politiker.

Annons
- Det räknar jag inte som en kostnad, det är en investering. Pengarna får vi tillbaka genom flera besökare, säger parkens vd Tom Widorson.
Furuviksbarnens föräldrar får betala för att se barnens föreställningar i framtiden, vilket upprör föräldrarna. Det skrev Gefle Dagblad i går.
Frikort delas däremot ut till bland annat företagsledare, politiker och journalister som bedöms bidra till att sprida ett gott rykte om parken.
Tom Widorson vill inte ta åt sig av kritiken från föräldrarna. Alla föräldrar som har barn som håller på med en fritidsverksamhet vet att det kostar pengar, påpekar han. Han berättar att han fått flera samtal från föräldrar som tycker att han gjort rätt och att det är underligt att just Furuviksbarnen får förmåner.
- Man måste ha förståelse för att föräldrar drar en parallell till att de får skjutsa runt och betala dyra hockeyutrustningar. Om det är rätt eller fel kan jag inte bedöma, säger han.
Men att just Furuviksbarnen, som får betalt för sin fritidsverksamhet, även skulle få en löneförmån: Det vill inte parkens vd medverka till.
- Det är en jäkla skillnad mellan det och marknadsföring, säger han.
- Vi gör det som vi tycker är rätt och riktigt.
Förutom frikorten till sponsorer och ambassadörer får även personalen kort. De 14 helårsanställda har dessutom rätt att ta ut ett anhörigkort som sedan ska förmånsbeskattas. Även rabatterade kort finns att tillgå för parkens veteranförening.
- Veteran kan man bli direkt när man slutar som furuviksbarn, säger Tom Widorson.

JOHAN PIHLBLAD
026- 15 96 37
johan.pihlblad@gd.se