Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fridsamma utövare har varit förföljda i tio år

Annons

I går var det tio år sedan förföljelsen av falun gong startade. Då förbjöds den andliga qigong-övningsmetoden falun gong i Kina. Sedan dess har en mycket brutal förföljelse och förtalskampanj pågått.

Den kinesiska regeringens förföljelse riktar sig emot nära 100 miljoner av deras egna medborgare. De skickar dem till arbetsläger, omskolningscenter, fängelser och mentalsjukhus. De misshandlas och torteras, ibland till döds.

På senare år har det också avslöjats att man genomfört tiotusentals organstölder från levande människor.

Detta sker emot fridsamma människor som bara vill vara ärliga, goda och tålmodiga, följa principerna som falun gong grundar sig på. Kultivering som det också kallas, var en viktig del i Kinas gamla kultur, och 1992 började falun gong läras ut, och blev på mycket kort tid den största och mest erkända qigong metoden.

Makthavarna gav till en början sitt fulla stöd, och metoden fick mängder av utmärkelser för sina mycket goda hälsoeffekter, men när den blev för populär, fick för många användare, cirka 70-100 miljoner, började den mycket effektiva förtalskampanjen och skrämselpropagandan i alla kinesiska medier.

Det är viktigt att världens människor får vetskap om att förföljelsen fortfarande pågår.

Falun gong-utövare

i Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare