Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återbuden knäckte GIF – blev nedflyttat

Det blev en sjätteplats för GIF-herrarna vid Lag-SM-semifinalen.
Laget förmådde inte övervinna den våg av återbud som vällde in de sista dagarna.
När både Filip Hjorth och allra mest Johan Walldén tvingades avstå, då försvann de poäng som hade kunnat klara kontraktet.

Annons

Nu blir det ett besök i Svealandsserien nästa år. Där var GIF-herrarna även 2004 och 2009 och då kom man direkt tillbaka. Förhoppningsvis blir det likadant 2012.

– Jag lider med killarna, tyckte lagledaren Stefan Fougman. –De kämpade in i det sista och gjorde allt de kunde.

Herrlaget hade några rutinerade stöttepelare och några yngre glädjeämnen. Robert Alneroth vann både slägga och diskus solklart. 60,96 i slägga och 45,21 i diskus var snyggt. 40-årige Patrik Melin var trea i spjut med 56,22 och fyra i stav med 4,08. I stav slog han därmed ett legendariskt M40-rekord för Gästrikland. Det förra var de 3,96 som Stav-Eric Nilsson hoppade 1942! Veteran är även 41-årige Fred Stenberg som fixade andraplatsen i kula med 13,01.

Bland de yngre fanns två riktiga utropstecken. Oskar Borbos visade att han definitivt är tillbaka i eliten. Han dubblerade 200 och 400 m med två tredjeplatser i vass konkurrens. På 400 startade han lugnt, avslutade formidabelt och klockades för 49,81. Det var bara 1,06 bakom storlöparen Joni Jaako.

Rent sensationellt bra gick det för 15-årige Erik Martinsson som hoppade in på 100 m. Han blev fyra och noterade 11,48. Det tangerade GIF:s P15-rekord men medvinden var nu för stark. Men Erik Martinsson blir riktigt giftig vid USM i augusti.

Avslutningsvis måste man uppskatta aktiva som villigt ställer upp när det är tungt. Andreas Efverström och Andreas Romin fixade ovana grenar. Kvartetten Martin Mohebbi, Martin Hedlund, Mathias Erkkilä och Magnus Josefsson hoppade solidariskt in och tog sina poäng.

Mer läsning

Annons