Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bronset som ger Ström kraft

Angelica Ström hade planerat att sluta efter den här säsongen.
Men bronset i tresteg i går fick henne att ändra sig.
– Jag vet att jag kan så mycket bättre, så nu fortsätter jag, säger hon till Sporten.

Annons

Guld för två år sedan, silver förra året – och brons på hemmaplan i år. Angelica Ström var förstås inte nöjd med den dalande kurvan efter trestegstävlingen i går kväll.

Men särskilt överraskad över utgången var hon kanske inte.

– De andra två har ju varit ett strå bättre än jag under hela säsongen, så det var väl inte helt oväntat att dom skulle hamna före mig.

”De andra två” är Ulleviduon Khaddi Sagnia och Lynn Johnson – två jättelöften som båda är födda 1994 och 13 år yngre än Ström men som respektlöst satte standarden direkt genom att hoppa över 13 meter redan i andra försöket.

– Det blev ju direkt en bit fram till dem. Men jag hade två hopp kring 12,70 även 2009 då jag vann, jag försökte tänka på det och jobba på, sa Angelica, som hade 12,72 som bästanotering efter fyra hopp.

Hon ökade till 12,94 i det femte – men skakade på huvudet när frågan gällde om det var okej eller inte.

– Jag känner att jag har så mycket mer i mig. Och i 12,72-hoppet sjönk jag grymt i uthoppet i gropen. Det kändes som om det kunnat bli en meter längre annars!

Medan Lynn Johnson länge hade ledningen via 13,26 och Khaddi Sagnia tog sig samman i femte försöket och hoppade till sig guldet via 13,49, kämpade Angelica hela tiden med rytmen.

– Jag märkte efter de första hoppen att jag märkt ansatsen fel, det gjorde att jag kom lite fel i löpningen. Det blev bättre när jag korrigerade det.

• Du sprang ut till din tränare Patrik Melin ett par gånger mellan de sista hoppen. Vad pratade ni om?

– Jag ville behålla ansatsen, han tyckte jag skulle flytta fram den ytterligare. Jag behöll den – och vet inte om det var rätt eller fel. Ibland måste man göra som man känner.

Den senaste tiden har Angelica besvärats av en krampande muskel i benet, vilket Sporten berättade i går.

– Men det är inget att skylla på. Det kändes inte helt hundra men störde inte särskilt mycket. Det enda jag retar mig på är att jag blev för överladdad i sista hoppet, jag borde ha tagit det lugnare där och det ångrar jag.

I dag siktar Ström på en finalplats i längd, sedan på en plats i tresteg i Finnkampen – och efter det hade hon egentligen tänkt lägga av.

– Men nu ändrar jag mig. Jag tänker fortsätta. Jag har mer att ge, säger Angelica.

Hon vill fortsätta att utmana Khaddi Sagnia, som nu tog sitt första SM-guld på seniorsidan och kostade på sig att peppa Ström med applåder inför GIF-tjejens sista försök.

– Jag är väldigt glad över segern, jag kände mig väldigt seg och trött i dag. Kanske beror det på att jag tävlat så mycket den senaste tiden, sa Sagnia.

• Lynn Johnson pressade dig ordentligt, kände du av trycket?

– Jag försökte bara göra mitt bästa. Jag har inte förlorat mot henne sedan vi var små och lyckades vinna den här gången också.

FOTNOT: GIF hade förutom Angelica Ström ytterligare fyra tjejer med i trestegsfinalen, de placerade sig så här: 4) Sofia Nilsson (12,53), 5) Sofie Sandberg (12,14), 7) Fanny Anonsen (11,98), 8) Madeleine Nilsson (11,73).

Mer läsning

Annons