Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friidrottarna trotsade vinden – bjöd på rekord

Värmen och vinden gjorde det besvärligt för friidrottarna i Högbospelen.
Ändå blev det en hel del fina resultat – och faktiskt en hel del nya tävlingsrekord.

Annons

Flera av de unga friidrottstalanger som nådde framgångar i GD/GIF-olympiaden förra helgen var i farten i Högbospelen på BJ Arena i går – och visade att de räcker till i konkurrens med jämnåriga från andra distrikt också.

Vilma Åkerman, Gefle IF, till och med kopierade sin bravad från GD/GIF-finalerna med segrar i längdhoppet och sprinten (80 m i Högbospelen, i GD/GIF var det 60 m) samt en andraplats i kula i F12-klassen.

Philip Stömne, Valbo AIF, trivdes också – minst sagt. Längd- och 60 metersvinnaren från GD/GIF var så fräck att han tog hem alla grenar i P11-klassen – längd, 60 m, 1 000 m hinder och höjd. I höjdhoppet hävde han sig över 1,40, vilket var ett av flera Högbospelenrekord som sattes under dagen.

Den som blev av rekordet var Falu IK:s Andreas Gustafsson, men denne tog å andra sidan höjdrekordet i P15 när han raderade ut Ali Tepes 1,77 från 2009 med en centimeter tillgodo.

Det hoppet var en av tävlingens bästa prestationer – men kanske var 800 metersloppet som P13- och P15-klasserna sprang tillsammans ännu svettigare.

Kevin Duvert, IFK Märsta, sprang i mål på grymma 2.12,80 – nytt Högbospelenrekord för P13 med drygt en halvminut. Och i P15 imponerade IFK Salas Filip Wendeln med 2.11,20 som var nytt rekord med bred marginal det också. Där blev för övrigt Albin Johansson, Högbo GIF, tvåa med 2.12,62 efter att han satt personligt rekord med åtta sekunder.

En GIF-tjej som hade marginalerna på sin sida var Moa Nykvist, som tog hem höjdhoppet i F13 i en spännande kamp med Tierps IFS Jessica Mattsson. Den sistnämnde var i ledning inför hoppningen på 1,44 – men där klarade Moa i första försöket, medan Jessica tog först i andra, och eftersom båda misslyckades att ta 1,47 vann Moa. Hon också vann längdduellen mot samma Tierpstjej – fast betydligt klarare, 4,73 mot 4,54.

Högbospelen avgjordes för fjärde året, och bortsett från att man hade hoppats på fler tävlande utifrån var man nöjda från arrangörens sida.

– Vi är jättenöjda med tävlingarna, allt har funkat bra och vi har haft bra väder – precis som alla andra år, säger tävlingsledaren Glenn Johansson.

Bland de yngsta fanns det flera som gjorde sin första tävling, bland andra Högbo GIF:s Alva Öst i F8 som blev tvåa i längd och 60 m, men lyckades knipa segern på 400 m hinder.

Mer läsning

Annons