Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF:s satsning gav seger

De gjorde en satsning som höll – till och med bättre än vad någon hade vågat hoppas! Gefle IF:s 13-års­lag vann stafetten på 4 x 200 m vid XL-Galan och de gjorde det med en av de snabbaste tiderna i Globens historia. Tiden blev 1.52,04 för kvartetten Vilma Åkerman, York Raphael, Peggy Lindqvist och Sheriff Abdi!

Annons

Det var en seger som handlade om coachning och lagbygge. 20-årige lagledaren Filip Regnander hade snabba tjejer men brist på killar. En rundringning till de snabbaste killarna i senaste GD-GIF löste den frågan och det blev två lag. Förstalaget vann klart sitt heat och 1.52,93 var till slut näst snabbaste tid, 0,15 bakom favorittippade Huddinge AIS. I finalen blev det en tuff startkurva. Där Vilma Åkerman fick ett par tryckare och låg i början trea.

Hon tog sig upp på andraplatsen bakom Huddinge AIS innan växeln. Både York Raphael och Peggy Lindqvist sprang storfint men det gjorde även Huddinge som behöll en ca 10 meter lucka in på sista sträckan. Men GIF hade Sheriff Abdi. Han gjorde en lysande slutsträcka och i början av upploppet var han ikapp. I mål var GIF knappt men klar före 1.52,02 mot 1.52.40.

GIF:s andralag vann också sitt heat efter fina lopp av kvartetten Hedvig Blom – Max Widlund – Louise Andersson – Samuel Hillerström.

FRIIDROTT/GLOBENGALAN. Han gjorde en satsning – som nästan höll. Johan Walldén satsade friskt på 1500 m i Globen i ett lopp som gick vansinnigt fort i början. Ja, det gick fort hela vägen när det vanns av kenyafödde turken Ilham Tanui Özbilen på 3.34,88. Johan höll bra upp till 800 m men sedan stumnade han och hamnade ensam utan kontakt framåt. 3.49,15 var en OK tid men en bit från vad han hade hoppats.

Mer läsning

Annons