Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-trio fixade totalsegern i landskampen

Att få avgöra en landskamp är en dröm inom alla idrotter.
På söndagen fick Gefle IF:s Linda Frödin-Glad nöjet att vara med om den angörande insatsen när hon och GIF-kompisarna Josefin Palm och Madeleine Eriksson vann Nordiska Juniorlandskampen i Växjö.

Annons

När avslutande 4 x 400 m startades var läget raffinerat. Sverige låg tre poäng bakom Finland och hade ett tufft läge. Sverige fick vara sämst tvåa och måste dessutom ha ett lag mellan sig och Finland. Tjejerna gjorde sin del.

Caroline Kihlblom tog täten direkt och sedan släppte aldrig Sverige taget. Sara Rönnby, Linda Frödin-Glad och Lisa Duffy sprang avslappnat och vann till slut med 3.44,44. Linda sprang sin sträcka på 55,6 och var mycket starkare än under lördagen.

Men – hur gick det för Finland? Jo, till hemmapublikens överraskning och glädje fick Finland ge sig i kampen om andraplatsen – mot Island!

Kvartetten från vulkanön kämpade storartat och var till slut klara tvåor med 3.49,14 mot 3.51,83 för Finland. Det betydde att Sverige vann hela tjejlandskampen med en enda poäng.

Direkt på morgonen hade Madeleine Eriksson gjort helgens andra insats efter lördagens lopp på 400 m häck. Det loppet satt nog i benen för Madde hade ett något ojämnt 100-häcklopp. Hon blev femma med 14,43.

Landslagets sprint- och häckcoach Joakim Nilsson var mycket positiv till hela GIF-trion.

– Josefin Palm är en härlig tävlingsmänniska och lagmedlem. Madeleine Eriksson är en fighter med en stor utvecklingspotential. Linda Frödin-Glad är modig på det sätt som 400-löpare måste vara!

Mindre nöjd med sin insats var Simon Pettersson. Örbyhus-killen var oväntat ojämn och slutade sjua med 48,68 i diskus. Hans irritation är lätt att förstå – det var bara tre meter upp till grensegern…

Mer läsning

Annons