Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blev det svensk seger tack vare GIF

Det blev svensk seger i ungdoms-Finnkampen och en stor del av äran skall gå till Gefle IF:s fem deltagande tjejer.
Betty Strandberg, Sofia Nilsson och Sandra Törnros tog varsin grenseger medan Josefin Palm och Matilda Åström tog tredjeplatser. I det segrande laget ingick också Sofia Andersson från Örbyhus IF.

Annons

Alla tre GIF-tjejerna var favoriter och motsvarade kraven. Sandra Törnros hoppade hela 6,01 och vann med 29 cm före kompisen Hanna Kober. Sandras samtliga giltiga hopp var klart längre än tvåans.

Samma sak upprepades i tresteg. Sofia Nilsson stod i en egen klass och vann med 12,52, bara en cm från perset. Det var hela 44 cm ner till finska tvåan Mia Sillman och Sofia hade fyra hopp över 12,31.

Betty Strandberg kom till 800 m med bästa perset och hon tog inga risker.

Hon körde i täten från start och passerade 400 m på bra men inte mördande 63,5. När Betty sedan fortsatte i samma tempo blev det för tufft för de övriga. Betty fortsatte rätt avslappnat och vann enkelt med 2.09,61. Det är bara sekunden från det personliga rekordet och Betty hade 1,75 sekund tillgodo på finska Marianne Pitkänen. Trollhättans Elin Axelsson säkrade poängen 7-4 till Sverige.

Betty avslutade dessutom helgen med att föra stafettlaget 4x400 m till seger med sträcktiden 55,4.

7–4 blev det på 200 m. Där överraskade båda svenska tjejerna.Turebergs Julia Hässel vann loppet med klart pers – 24,78. Riikka Kokko blev tvåa med 25,12 överraskande hårt pressad av GIF:s Josefin Palm som gladde stort. 25,22 var pers med 0,34 sekund och en tangering av distriktsrekordet i F17. Det innehas av Katarina Gustafsson – sedan 1983…

Josefin sprang också i stafetten 4 x 100 m och gjorde en fin löpning på sin andrasträcka. Tyvärr bröt laget i ledning när sista växeln gick alldeles fel.

Sofia Andersson gjorde en fin insats på 100 m häck i ett oerhört fint lopp. Hon sprang på 14,21, en tid som ofta givit seger. Nu gav den fjärdeplatsen. Jatta-Juulia Hanski vann med 13,43 och med 16-åriga Sofia Linde som tvåa. Lindes 13,56 är inofficiellt svenskt F16-rekord!

Simon Pettersson var dagens otursman. Resultatlistan anger 47,75 och tredjeplats. Men – det var så nära. Simon hade två kast på 55 meter – men med knappa övertramp. Om inte om hade varit hade Simon vunnit tävlingen.

Hans öde var typiskt för pojklaget som hade mycket stolpe ut och som förlorade klart. Ljuspunkten där var Simon Karlén som hoppade hela 15,55 i tresteg.

Mer läsning

Annons