Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlingby tar över halvmaran

Även på längre sträckor måste man till slut lämna över stafettpinnen.
När Gävle Halvmarathon på lördag 5 maj arrangeras för 31:a gången är det Hemlingby LK som tar över huvudansvaret.

Annons

I fjol firade tävlingen, som började som helmara, 30 år – och sedan tyckte GGIK och Skade att det fick räcka. Men när Hemlingby tar vid, så finns de gamla arrangörerna med som råd, back up och allmän stöttning.

– Man måste ha respekt för tävlingar som fungerat i så många år. Det finns en anledning, och det är att man varit noggrann. Därför känns det bra att vi samarbetar i år så vi får en bra start, säger Ulf Domanders i Hemlingby LK.

• Finns något som ni måste tänka extra mycket på.

– Allt, egentligen. Men det är klart att tidtagningen är oerhört viktig. Dessutom har vi naturligtvis tänkt igenom att det kan bli mer trafik att hålla reda på i år, säger Domanders.

Anledningen är att tävlingen nu byter dag. Från söndag, till lördag.

– Det tror vi är positivt. Folk som tävlar på olika nivåer tycker om att kunna slappna av efteråt, och att gå ut och käka en lördagkväll känns mer naturligt.

En annan nyhet är ett nytt anmälningssystem.

– Vi är pilotprojekt för Svenska friidrottsförbundets nya webb-baserade anmälningssystem där man kan betala med kort. Det har fungerat helt okej.

Sista anmälningsdag är annars just i dag, sista april. Om man inte söker sig upp till Gunder Häggstadion på lördag, för då går det att efteranmäla sig på plats.

För Hemlingby LK innebär Gävle Halvmarathon ett nytt arrangemang. Tidigare sköter man Bore cup, samt Vildmarksterrängen.

I nuläget är 120 löpare anmälda till halv- eller kvartsmaran trots konkurrens av veteran-SM samtidigt. Hemlingby räknar med runt 200 löpare på lördag.

Förutom Hemlingby LK finns ytterligare en ny aktör med. Det är Gävle kortvågsamatörer som tar över efter Gävle privatradioklubb för att sköta sambandet under tävlingen.

Mer läsning

Annons