Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo arrangerar stortävling i maj

Det är inte bara Gefle IF som ska arrangera större friidrottshändelser de kommande åren.
Det ska även Högbo GIF

Annons

Sporten berättade i går om JSM på Gavlestadion 2014.

innan dess har Högbo GIF tagit på sig att genomföra det nordiska mästerskapet på 10 000 meter för både damer och herrar i maj nästa år.

– Det ska bli riktigt roligt. Hela den nordiska eliten kommer hit och tävlar. Det blir väl uttagningar från respektive land först och det tävlas om NM-medaljer, säger Högbos starke man Glenn Johansson.

Sverige, Norge och Finland, Danmark och Island ställer upp med representanter på både herr- och damsidan. De tre första nationerna gäller som favoriter och kommer med fullt manskap.

Högbo brukar arrangera några olika saker varje år av olika storlekar. Alltid med noggrannhet och ett bra koncept. Den här Nordic Challange på 10 000 meter tillhör de absolut största.

– Elitmässigt är det väl i alla fall så. Det är ju inte så många tävlande med och vi har haft större bredd- och ungdomstävlingar med betydligt fler startande. Men vi kommer att ge allt för att det här ska bli så bra som möjligt.

På SM-nivå var det ett tag sedan Sandviken hade ett arrangemang. Vi får backa tillbaka till terräng-SM 1974 för att hitta något.

– Det beror kanske mer på att vi inte hade en arena av tillräckligt hög standard att vara på. Nu har vi ju BJ Arena som är jättefin sedan några år tillbaka, säger Johansson.

Högbo fick tävlingen i konkurrens med några andra alternativ. Men närheten till Arlanda, en perfekt arena och att förbundet gärna vill hitta ut till nya tävlingsplatser fällde avgörandet. Nu börjar planeringen för tävlingen som ligger under våren 2013.

– Vi ska träffas med förbundet i januari för att dra upp vissa riktlinjer. Ett förmodat datum är redan satt till den 4 maj och det är det vi jobbar efter, säger Johansson.

Förmodligen kommer Högbo GIF samtidigt att köra en egen tävling i samband med att den norsiska långdistanseliten samlas i Sandviken.

Mer läsning

Annons