Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget SM för Angelica Bengtsson

Den unga stavhopparstjärnan Angelica Bengtsson kommer inte att ställa upp i VM i Sydkorea, som startar 27 augusti. Hon tackar också nej till SM i Gävle 12-14 augusti.

Annons

"Jag fick en smäll på handen under junior-EM i Tallinn för knappt två veckor sedan vilket gör att jag har svårt att greppa staven ordentligt. Det känns inte rätt att åka till mitt första senior-VM och chansa och dessutom vara dåligt förberedd", säger hon i ett pressmeddelande.

Hon säger att hon trodde att smärtorna skulle försvinna snabbt och ställde därför upp i DN-galan strax efter JEM.

"Ömheten fanns dock kvar och besvärade mig under hela tävlingen. Jag ska nu vila handen helt från ansträngning och hoppträning de närmaste veckorna för att bli helt återställd", säger hon.

Förbundskaptenen Stefan Olsson stödjer hennes beslut och menar att det viktigaste är att vara fysiskt, tekniskt och mentalt förberedd om man ska delta i ett VM.

18-åringen tog tidigare i somras guld i junior-EM, där hon också satte nytt mästerskapsrekord och svenskt rekord med 4,57.

"För mig har senior-VM i Sydkorea hela tiden varit en bonus om allt gått problemfritt. Jag har redan uppnått ett av mina stora mål i sommar genom att vinna junior-EM", säger hon.

Mer läsning

Annons