Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidingöloppet on tour till Gävle

Lidingöloppet satsar nu på en serie arrangemang under namnet Lidingöloppet on tour, för att öka intresset för en av svensk idrotts klassiker.
Hemlingby LK kommer att arrangera en rad föreläsningskvällar, en redan på torsdag – och ett seedningslopp i början av juni.

Annons

Upplägget liknar det framgångsrika som Vasaloppet byggt upp sin nuvarande verksamhet på, där loppet ser till att synas på en rad platser. Högbo bruk är exempelvis en samarbetspartner där.

Lidingöloppet provade det här receptet ifjol, men går nu vidare och kommer att finnas på 15 orter i Sverige.

En hållplats för Lidingöloppet on tour är alltså Gävle, där Hemlingby LK tar sig an utmaningen med stort intresse.

– Det här är en intressant idé, som vi gärna vill vara med på och jobba för långlöpningen i Sverige. Återväxten är viktig, säger Hemlingby LK:s ordförande Göran Lindqvist.

På torsdag hålls en föreläsning i Hemlingbystugan klockan 18 i ämnet skador av Rickard Johansson, och 27 maj blir det ytterligare en föreläsning. Då är ämnet träningslära, och föreläsare Magnus Bergman.

– Men det blir inte bara en föreläsning, som förresten är gratis, berättar Göran Lindqvist. Alla som kommer får sedan följa med ut på ett träningspass, där vi har harar som hjälper till och håller ett visst tempo.

Precis som Vasaloppet har en rad lopp där det går att skaffa sig en bättre startplats via seedning, kommer nu Lidingöloppet att låta lokala lopp ge samma möjlighet.

– Distansen blir 10 km, och är självklart kontrollmätt. Det är mycket viktigt, säger Göran Lindqvist. Man anmäler sig vida Lidingöloppets hemsida.

Lidingöloppet on tour går redan tisdag 7 juni, och start- och målplats blir Boulognerskogen.

– Vi har dragit loppet ut på I14:s gamla övningsområde och använder den 5 km-slingan där på olika sätt, berättar Göran Lindqvist. Vi hoppas självklart att det här nya loppet ska locka.

Redan om två veckor, söndag 8 maj, är det dock Gävle halvmarathon, som i år har status som veteran-SM. Även där finns Hemlingby LK med som arrangör, tillsammans med IF Skade och Gävle GIK.

Mer läsning

Annons