Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovade att bygget går som det ska

Här berättar Per Johansson att arbetet med en friidrottshall går framåt.

Det är två månader sedan – och nu avslöjar Sporten att det inte har hänt någonting på ett år.

Annons

Det var när Gefle IF:s friidrottare hade medlemsmöte i en av gasklockorna den 18 november som kommunalrådet Per Johansson fanns på plats för att berätta om hur arbetet med en friidrottshall på Sätraåsen framskrider.

I presentationen visades bilder med rubriken "Gävle Sportcentrum, Friidrottshall 2014".

Enligt en artikel på Gefle IF:s hemsida, publicerad den 22 november, uttryckte sig Per Johansson så här:

– Ni ska slippa att åka på snorhala vägar till Falun och Bollnäs för att träna. Vi siktar på att sätta ned spaden i marken redan nu till våren. Endast ett ekonomiskt kaos nere i Europa kan hindra oss.

Enligt Bo Rickegård, byggchef på Gavlefastigheter, har dock ingenting hänt. Det finns några enkla skisser, det är allt, och projektet är avbrutet sedan länge i väntan på besked om en eventuell fotbollsarena på Sätraåsen.

Absolut tidigast går det att börja bygga runt årsskiftet, enligt Rickegård, vilket ju är några månader senare än Per Johansson gav sken av.

Sporten har försökt nå Johansson för att få svar på när friidrottshallen kan börja byggas, men inte lyckats.

– Han har influensa, berättar kommunalrådssekreterare Per-Anders Jonsgården och hänvisar alla frågor till kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl.

Sporten var i kontakt med Ståhl redan under måndagen och fick då veta att nämndsordföranden inte kunde berätta någonting om friidrottshallen.

– Jag har visserligen också fått ett privatsamtal om ett rykte kring hallen, men jag utgår från att arbetet pågår som det ska. Ingen har gett mig några andra signaler, sade Lars-Göran Ståhl under måndagen.

Dagen efter återkommer Ståhl och säger sig ha gjort efterforskningar och bland annat pratat med Gavlefastigheters vd Per-Arne Vahlund.

– Antingen har Bosse uttryckt sig olyckligt eller så har du missuppfattat honom på något sätt. Jag vågar påstå att allt har flutit på, säger Lars-Göran Ståhl.

– Att inget arbete gjorts stämmer inte. Bland annat har bygg- och miljönämnden gjort en lokaliseringsutredning och så har man tittat på det här med naturreservat, så att man inte påverkar det. Det ska också vara klart, men det får du kolla upp.

Gefle IF:s klubbchef Anders Wetterberg var starkt kritisk under måndagen och använde ordet "sanslöst" när han fick höra att arbetet med en hall legat nere ett helt år. Men han säger trots allt att han är optimistisk.

– Jag vet att det kommer att bli en hall. Vi håller på att planera för invigningen, säger han.

Mer läsning

Annons