Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maximal utdelning för Gefle IF:s ungdomar

Fyra startande och fyra segrar. Gefle IF:s ungdomsdeltagare var maximalt bra vid Finnkampens första dag.
Fanny Anonsen i tresteg och så 400-duon Betty Strandberg och Erik Martinsson motsvarade alla förväntningar och visade dessutom järnvilja. Sedan på kvällen slog Sandra Törnros till med en toppsträcka på 4x100 m.

Annons

Fanny var först ut. 2011 vann GIF:s Sofia Nilsson och nu förde Fanny traditionen vidare. Och – hon gjorde det på enklast möjliga sätt. Hennes första hopp mätte12,31, pers med 16 cm. Det kom inte någon av konkurrenterna ens riktigt nära. Segermarginalen blev 24 cm till finska Heini Vainonpää som var sex cm före Emilia Hammarström. 7–4 till Sverige.

400 m för tjejer var en oviss gren på förhand. Svenska Elin Tornhed gjorde som vid JSM – startade bushårt och ledde efter 200 m före finskorna och en något sladdande Betty Strandberg. Men Betty är oerhört stark mot slutet och med 100 m kvar var hon ikapp. På upploppet var hon starkast och vann till slut hyfsat klart. Tiden 56,19 var årsbästa med två hundradelar. Elin Tornhed säkrade andraplatsen med 56,84, sju hundradelar före bästa finskan. 8–3 till Sverige.

Så var det dags för Erik Martinsson. 16 år gammal och året yngre än konkurrenterna från Finland. Erik och Betty har något olika löptaktik och det märktes. Erik gick ut hårt och ledde klart vid 200 m. Nästan för hårt, det blev tungt in mot mål där de finska killarna attackerade. Men det höll. Han vann med 49,82 mot 49,92 för Kristian Salo och 50,11 för ålänningen Simon Jansson.

4 x 100 m låg i huvudprogrammet och dominerades totalt av Sverige. Emilia Källberg, Sunne, vann startsträckan och växlade till Sandra Törnros. Sandra sprang ett topplop och hade en bra växel till Ida Jansson. Och med superlöftet Irene Ekelund som sluttjej blev det en stortid – 46,33.

Fortsättning följer idag med längd för Sandra Törnros, slägga för Matilda Åström, längd för Tierps Max Andersson och 4 x 400 m för Betty Strandberg.

Mer läsning

Annons