Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några klargöranden om friidrottshallen

Under veckan har en märklig diskussion pågått på sportsidorna i våra tidningar om den beslutade friidrottshallen.

Annons

Därför vill jag nu vara tydlig.

Gävle kommun har i sin långtidsbudget haft en friidrottshall budgeterad efter 2017.

Denna investering tidigarelades inför årets budget. Detta beslutades av kommunfullmäktige den 26 november. Så nu finns det 24 mkr för start av arbetet under 2013, under 2014 är 64 mkr avsatt och avslutningsvis är 82 mkr avsatt 2015.

Sammanlagt 170 mkr, som ska räcka till såväl friidrottshallen som en sporthall med ca 2000 publikplatser.

Friidrottshallen skall placeras norr om parkeringen vid Gunder Hägg arena mot Stigslund. Alla politiska beslut är tagna, det som nu återstår för förvaltningar och bolag är att verkställa.

I sammanhanget vill jag passa på att kommentera det sportkrönikören (GD och AB den 30 januari) tar som intäkt att jag är en lögnare. När man skriver om något som man hört att någon sagt om något som någon annan kommenterat, bör man vara klar över sammanhanget. Ja, det är riktigt att jag sagt att jag hoppas att vi kan ha spaden i backen i vår.

Samtidigt var jag tydlig med att förklara att jag inte tänkte lova något med hänvisning till Plan och bygglagens möjlighet att överklaga, en erfarenhet som jag lärt mig under mina år som kommunalråd. Vidare så upplyste jag om att fullmäktige inte tagit ett beslut i frågan än, utan detta skulle ske först om en dryg vecka. Men att min bedömning var att det fanns en majoritet för förslaget.

Detta tycker jag man som journalist bör kolla genom att ställa kontrollerande eller granskande frågor innan man går ut och påstår att någon far med osanning.

Men nog om detta. Det viktiga nu är att vi får en ny friidrottshall i Gävle som kommer att vitalisera, skapa bättre träningsmöjligheter och öka intresset för friidrotten i vår kommun.

Per Johansson

Kommunalråd (S)

Mer läsning

Annons