Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska mästarna koras

Friidrottarna inleder denna helg sin mästerskapsperiod.
Fem helger i rad med mästerskap från ungdomar upp till veteraner. Först ut är i helgen mångkamparna som tävlar i Växjö och veteranerna som samlas i Karlskrona.

Annons

I Växjö genomförs dessutom den Nordiska Innekampen mellan Sverige, Finland och Norge som möts på lördag afton.

Under flera år har vår region kunnat luta sig mot topp-mångkampare som Simon Pettersson och Filip Hjorth. Ingen av de två tävlar i år. Simon dras fortfarande med en lårskada som förstörde det mesta av 2012 och får invänta sommaren. Filip har också haft en del problem och har tagit en paus från mångkampen.

Gefle IF har tre tjejer med i mångkamperna. Alla tre debuterar i femkamp och siktar på att ta en gren i sänder och sedan se hur långt det räcker.

Först ut, i dag fredag, är Moa Nyqvist i F15. En stor klass med 22 anmälda tjejer som i flertalet fall inte har genomfört någon Femkamp ännu. Moa är allround med hoppgrenarna som specialitet och vi får se hur högt hon kan hamna. På söndagen tävlar Louise Ekman i F16 och Julia Wigren i K22 + KS. Louise kan bli en outsider mot de etablerade mångkamparna. Hon finns i år högt uppe i listorna i höjd, 400 m och i längd. Det finns en viss chans till medalj men poängplats (topp-6) är huvudmålet. F19 och K22 tävlar med seniorredskap och tävlar samtidigt som KS. Därmed tävlar juniorerna om två medaljer. För Julia Wigren handlar det dock främst om att testa något nytt. Julias specialgrenar är ju längd och häck och det ger en bra start.

Veteran-SM i Karlskrona har färre anmälda än normalt. Det beror främst på att Karlskrona resemässigt ligger lite avigt till. Gefle IF har två deltagare på plats, kastarna Fred Stenberg och Pentti Kuusisto. I övrigt verkar veteranerna vänta på sommaren, då VSM i augusti arrangeras av Gefle IF.

Mer läsning

Annons