Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya långa kast av Gefle IF-tjejer

Gefle IF:s kastarflickor fortsätter att övertyga. Duon Matilda Åström och Freja Liljedahl pressar varandra till långa kast i slägga och på lördagen var det Matilda som återtog initiativet..
Det gjorde hon genom att för första gången passera sin egen drömgräns 50 meter.

Annons

Platsen var värmländska Torsby, ett kraftcentrum för både skidskytte och kastgrenar. Det blev riktigt vassa tävlingar dit Norge hade skickat större delen av landslagen, både senior och ungdoms. I F17 slägga blev det en trekamp mellan Matilda, Freja och norska Mona Ekroll.

Inledningsvis var det jämnt innan Mona fick på en total fullträff med 51,98. Matilda svarade med ett nästan lika fint kast – 50,64. Med det är hon nu fyra genom tiderna i slägga för F16. Etta är Strömsunds Malin Johansson som 2008 kastade 52,72.

Det saknas alltså endast drygt två meter…

Freja Liljedahl kastade åter säkert och blev trea med 48,94, knappt tre decimeter från perset. Madelene Östblom hade ingen toppdag utan stannade på 43,82.

GIF:s yngre släggduo Elin Rosén (F15) och Michaela Norrbelius (F14) kastade långt med 3 kg-släggan. Båda blev treor i tävlingar som vans av norskor. Elin noterade 42,69, bara ett par dm från pers.

Michaela höjde perset med flera meter till 41,63 och kastar nu lika långt med 3 kg som hon gjorde i höstas med 2 kg!

Rutinerade Robert Alneroth är på väg mot en fin säsong. Han höjde sitt årsbästa till 61,53, ca halvmetern bättre än tidigare. Även Robban blev trea. Här vann norske 21-årige jättetalangen Eivind Henriksaon och Götas Karl-Erik Ludvigsson blev tvåa med 63,21

Matilda Åström och även Freja Liljedahl börjar närma sig distriktets mångåriga etta Madelen Fahlstedt – men ändå inte…

Madde tävlade i Nyköping på söndagen och noterade sitt bästa resultat på nära fyra år. Då, 2007, kastade hon 55,96 och har sedan dess 54,70 som bäst (2008). Men nu blev det 54,77 och med tre kast på 54,44 eller längre bevisade Madde att hon är ute på rekordjakt i sommar.

Matilda och Freja är f ö just nu nr 1-2 i statistiken inför sommarens landslagsuttagningar….

Mer läsning

Annons