Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt årsbästa av Johan Walldén

Johan Walldén var det mest glädjande som hände ur vårt perspektiv vid Folksam Challenge i Eskilstuna. Johan sprang 800 meter och noterade nytt årsbästa i ett lopp som var aningen stökigt men samtidigt snabbt.

Annons

A-finalen bjöd på en rad meriterade löpare från Storbritannien, Kenya, Qatar med flera. Johan lade sig inledningsvis sist i det tolv man stora fältet men började avancera efter ringningen. En trio gick samtidigt loss och gjorde upp om segern. Brittiske Mukhtar Mohammed vann till slut med 1.47,79, två tiondelar före Timothy Limo, Kenya och Hamada Mohammed (båda 1.47,99)

Bakom tättrion fortsatte Johan sitt avancemang och kom in på upploppet som sjua tillsammans med Hammarbys Thobias Ekhamre.

De två svenskarna passerade tre utländska löpare och i mål var Thobias knappt men klart före Johan. Tiderna blev 1.49,05 för Thobias och 1.49,09 för Johan. För Johan betydde det nytt årsbästa med en dryg tiondel och det bästa loppet i sommar, sett till genomförandet.

Det blev också en GP-seger för Gefle IF. Angelica Ström vann tresteg men hade svårt att helt ladda om efter SM-helgen. Till slut blev der 12,84, hoppat i otillåten medvind. Sofia Nilsson, sensationell SM-fyra, fick till 12,09 och hade ett riktigt långt övertrampshopp. Robert Alneroth kastade slägga. Inför avslutningskastet låg han sjua men ökade till 60,99 och en glädjande fjärdeplats. Madde Fahlstedt blev åtta i slägga med 51,82

18-åriga häcklöperskan Madeleine Eriksson visade åter att hon springer bra i viktiga lopp. Nu blev hon femma och sänkte perset med en knapp tiondel till 14,75. Madde har ganska goda chanser att vid JSM kvala in till Nordiska Juniorlandskampen.

Dagens oturstjej var sprintern Petra Larsson, som nu närmar sig toppformen. Sprintvindarna var närmast perfekta – fram till 5 minuter innan Petras 100-lopp. Då vände vinden och tjejerna fick istället en ganska hård motvind. Petra blev tvåa i loppet med 12,41.

Mer läsning

Annons