Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petersson kastade in sig i EM-truppen

Innan Grand Prix-tävlingen i Hässleholm var hon ett stort frågetecken. Efter tävlingen var hon ett lika stort utropstecken! Annika Petersson följde 1800-talsförfattaren Mark Twains berömda kommentar: ”Ryktet om min död är betydligt överdrivet”.

Annika var tvärtom så pigg att det resulterade i en lag-EM-plats.

Annons

Bakgrunden till frågetecknen var att Annika hade inlett säsongen med tre tävlingar där det som längst blivit 50,85. Dessutom hade Annika blivit sjuk i samband med Lag-SM-semifinalen och tvingats till 10 dagar penicillin.

Men Annika Peterson har en kvalitet som man måste komma ihåg. Hon kastar bättre ju mer som står på spel och ju bättre motståndet är. Folksam Challenge på Hässleholms nya arena, med en landslagsplats i potten och med konkurrenten Anna Wessman i startlistan – då trivs Annika.

De märktes direkt i första kastet. Anna öppnade med just under 50 meter varpå Annika kastade hela 53,81. När hon sedan ökade till 54,47 var saken i praktiken klar. Seger, svenskt årsbästa och så spjutplatsen i landslaget.

– Det var väldigt inspirerande att ha lag-EM-chansen. Att få kasta i superligan mot de bästa länderna och kastarna och att få göra det på Stockholms Stadion. Det är kul, tyckte Annika.

• Hur kunde det bli ett så pass stort lyft?

– Det undrar jag också. Jag har i princip varit sjuk i över en månad och bara kört tre pass. Men rytmen var bra och hela serien likaså.

Man får väl konstatera att Annika inte blir någon favorit vid lag-EM.

Länder som Tyskland, Ryssland och Tjeckien deltar med idel OS-EM och VM-medaljörer.

Efter lag-EM fortsätter säsongen med tävlingar som samtliga är led i uppladdningen inför söndag 14 augusti. Då avgörs nämligen spjut vid SM hemma på Gunder Hägg Stadion.

Mer läsning

Annons