Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtliga tillgängliga stjärnor är anmälda

Christian Olsson, Angelica Bengtsson, Emma Green och Carolina Klüft – alla är de med.
När sista anmälningsdatum för SM gick ut i går hade alla de största namnen i svensk friidrott anmält sig till tävlingarna mellan den elfte och fjortonde augusti.
– Av stjärnor som är friska är alla anmälda, säger Gefle IF:s Mats Åkerlind.

Annons

När Gävle senaste stod som värd för friidrotts-SM 2002 valde två av de största affischnamnen – Christian Olsson och Staffan Strand – att inte att komma och tävla.

Det var en stor besvikelse då. Men i SM som börjar om nio dagar ska hela Sverigeliten kunna delta.

Mats Åkerlind tycker framför allt att det ska bli kul att få just Christian Olsson på besök på Gunder Hägg-stadion.

– Jag ser verkligen fram emot att Christian Olsson ska komma. Han är nämligen en av få i toppen som aldrig har tävlat här i Gävle. Förutom honom är det väl bara Angelica Bengtsson som inte har varit på Gunder Hägg-stadion tidigare. Och hon har inte direkt haft mycket tid på sig att komma.

Bara ett litet axplock bland de andra stjärnorna som har anmält sig är Linus Thörnblad, Michel Tornéus, Johan Wissman, och Gefle IF:s Annika Petersson som ska försvara sitt guld i spjut.

De enda riktigt stora namnen som inte kommer att vara med i SM är Susanna Kallur och Isabella Andersson. Susanna Kallur dras fortfarande med skadeproblem och konstaterade bara för några dagar sedan att hon troligen blir borta resten av säsongen.

Med förra årets SM-vinnare på 10 000 meter, Isabella Andersson, är däremot läget lite annorlunda.

– Hon tävlar nästan inte alls för tillfället. Hon åker mest omkring och tränar i Kenya och Schweiz och förutom, Stockholm maraton, hon har inte gjort någon tävling alls här i Sverige i år.

På de fyra tävlingsdagarna är det totalt 487 deltagare som kommer att göra 630 starter i SM. Flest antal tävlande är det i 200 meter för herrar och i längden för damer där 32 stycken har anmält sig.

Mer läsning

Annons