Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segt SM-genrep för Törnros

Karlstad/Inför SM. Gefle IF:s lovande längdhoppare Sandra Törnros, 16, gjorde kanontider på 100 meter uppe i Sundsvall den gångna helgen. Det ställde till det för henne i längdhoppet i GP-tävlingen i Karlstad i går, där hon hoppade i B-tävlingen.

Annons

– Jag hade för mycket sprint i ansatsen, föll in i det mönstret. Det blev bättre och bättre, men kändes aldrig riktigt bra, sa Sandra, som stannade på modesta 5,62 och blev sexa av tio startande.

Nu ser Sandra framemot att starta i SM på hemmaplan – men för hennes del är det senare i augusti det hettar till på allvar. Blir hon uttagen i F16-landslaget i fotboll som spelar två träningslandskamper mot Norge en vecka innan ungdoms-SM i friidrott blir det kollision.

– Jag vill ju hemskt gärna komma med i ett eventuellt EM-kval i fotbollen och då kanske jag måste spela mot Norge ifall jag blir uttagen. Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra om det blir så. Men det är ju angenäma problem.

GIF:aren Sofia Sandberg hoppade också i B-tävlingen och kom sjua på 5.60. I huvudtävlingen ställde Angelica Ström upp i tresteg. Hon blev femma med blygsamma 12.46. Jättelöftet Khaddi Sagnia vann på kanonresultatet 13.86, med bara aningen för mycket medvind.

Mer läsning

Annons