Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverhopp av Caroline

Det blev en normalutdelning med ett litet plus för Gefle IF när JSM i friidrott avslutades i Uddevalla. Lördagens fyra medaljer dubblerades till åtta. Det blev silver för Caroline Andersson, Madeleine Nilsson och Fanny Anonsen, plus ett brons för Stina M Jansson.

Annons

Caroline Andersson fortsätter sin fina svit med SM-medaljer. Hon har nu tagit minst en JSM/USM-medalj varje år sedan 2008 – sex raka säsonger! K22 i höjd blev en riktigt bra tävling där Carro hoppade säkert och belönades med silver på 1,77, centimetern från perset. Känslan är att Carro har 1,80 inom räckhåll.

Tidigt, klockan nio på morgonen, är det svårt att prestera toppresultat.

Men för Fanny Anonsen verkade det bara vara en fördel. Hon presterade sin i särklass bästa tävling i vinter. De första fem hoppen var samtliga giltiga och inget avbrutet. Årsbästa höjdes med en dryg decimeter till 12,15 och det blev ett säkert silver bakom Rebecca Abrahamsson. Riktigt skönt för Fanny som har haft en mycket ojämn vinter men som var bäst när det gällde mest.

Bakom Fanny höll det på att bli en till medalj. Sandra Törnros hoppade in i grenen och låg ett tag trea. Till slut blev hon fyra med 11,67, bara 14 cm från brons.

I K22 tresteg var det dags för ytterligare en duell mellan Madeleine Nilsson och Hammarbys Jasmin Sabir. De två J-landslagskollegorna från 2012 möts ofta och det brukar vara jämnt – så även nu. Till slut hamnade guldet hos Jasmin med 12,53 mot Maddes 12,37. Madde var både nöjd och lite besviken men i huvudsak glad åt medaljen.

På 400 meter hade Stina Jansson satt upp semifinal som realistiskt mål men redan efter lördagen var finalplatsen klar. 400-finalen i F19 blev rafflande. Växjös Elin Tornhed drog våldsamt men passerades vid målet av Upsalas Klara Helander. Bakom dem kämpade Stina mot Trollhättans Elin Axelsson och kunde säkra bronset åt sig och åt GIF. Tiden 57,88 var personligt rekord och även bättre än ute-rekordet.

Erik Martinsson sprang under söndagen 60 meter. Han gjorde övertygande lopp i försök och semi med finfina 7,18. Det är den bästa GIF-noteringen på flera år på 60 m. Men i finalen missade han starten och hamnade på efterkälken så pass att han hamnade på sjätte plats. Samma placering fick Hannes Gidlöf i P17 stav. Ovanan att hoppa efter lårskadan märktes tydligt och Hannes stannade på 4,17. En lite "off" helg hade även Max Andersson, Tierps IF. Han stannade på 6,34 i längd och kom på åttonde plats i P19

Mer läsning

Annons