Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kulan är kastad – nu slutar Nordin

Efter SM-bronset på hemmaplan öppnade Jimmy Nordin för en fortsatt satsning.

Knappt tre veckor senare kastar han in handduken – för gott.

Karriären som kulstötare är över.

– Tiden räcker inte till, säger Nordin.

Annons

Det är en lätt nedstämd Jimmy Nordin som förklarar att SM-tävlingen på Rådhustorget i Gävle blev det sista framträdandet. I kulringen.

Visst, han har ändrat sig förr, men den här gången är han tämligen säker.

– Tyvärr blir det så här. Jag har vänt på en femöring förr och det är klart att det kan hända snabba saker, men det känns inte så just nu, säger Jimmy Nordin och fortsätter:

– Jag känner mig oerhört sliten. Jag har ont lite överallt, i knän, rygg och handleder. Jag har varit hos kiropraktorn inför de senaste tävlingarna och då går det över för stunden. Men efter några dagars ansträngning gör det ont igen.

Den främsta orsaken till att Nordin väljer att avsluta karriären handlar dock om tidsbrist. För tillfället håller han på att avveckla sin skivaffär – och framöver ska han lägga all energi på familjen samt jobb med webbdesign och webbutiken som säljer exempelvis nikotinfritt snus och tarotkort.

– Sedan kommer jag ju att fortsätta med musiken. Vi får se vad framtiden ger. Nu ska jag första stänga igen skivbutiken, och sedan ta hand om familjen. Jag vill inte stressa ihjäl mig, säger Nordin, som fyller 32 år i oktober.

”Jag har tankar på att fortsätta även efter SM och tror jag kan stöta längre än 20,73 nån gång i framtiden – men å andra sidan kan jag om fyra veckor säga ’nu skiter jag i det här’.”

Så sa Jimmy Nordin inför SM-starten i Gävle den 11 augusti, i en längre intervju med Sporten. Det stannade alltså vid det senare alternativet, fast knappt tre veckor i stället för fyra – detta trots att han även efter SM-bronset såg positivt på en fortsättning.

17,25 blev Jimmy Nordins sista notering i karriären.

• Eller...är det verkligen över för gott?

– Om du frågar mig i dag är svaret ja. Om jag skulle komma igång så smått längre fram för den goda hälsans skull, kanske jag skulle bli sugen igen. Men nej. It´s over, det är så det känns.

I går morse tackade han nej till att delta i en observationstävling i Täby kommande helg – inför Finnkampen den 9–10 september.

– Jag orkade inte med det. Jag har det tredje bästa resultatet i år och blev trea på SM och tycker väl att det borde ha räckt för att bli uttagen. Men man vill väl öppna dörren för de yngre.

• Hur känner du innerst inne efter att ha fattat det här beslutet?

– Det är klart att det är trist. Jag skulle väl vilja fortsätta med de rätta förutsättningarna, men jag skulle aldrig ge upp ett företag för något som inte ger mig något bättre.

På fredag avgörs herrarnas kulfinal i VM i Sydkorea – och Jimmy Nordin har en klar favorit.

– Jag har inte koll på alla som är med. Men USA:s Christian Cantwell tar hem guldet, om han får vara frisk, säger Jimmy Nordin, som hittills inte ägnat många minuter framför VM.

– Det har varit väldigt dåligt med det. Det är så mycket med allting annat just nu.

Mer läsning

Annons