Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståhlberg hoppar i medvind

Adam Ståhlberg blev helgens snackis ur norduppländsk synvinkel vid Uppsalaspelen. Nu har han börjat visa form som ger förhoppningar om något riktigt spännande vid SM och JSM. 7,36 i längd inger respekt, även om det skedde i medvind.

Annons

Adam mötte Huddinges duktiga duo Adam Chiguer och Patric Holmberg och han matchade dem. Adam vann med 7,42 medan Patric hade 7,37 och Adam 7,36.

– Visst, det var +4,5 i det hoppet, analyserar Adam.

– Jag har väntat på det här ett tag.

Målet är ändå JSM.

– Jo, men jag satsar nästan mer på SM i Gävle. Det känns lite som hemmaplan och det är inspirerande. Men sedan är det bara att köra vidare till JSM.

Det fanns en hel del trevligt att notera från Örbyhus och Tierp. De mest etablerade namnen tog det ganska lugnt. Max Andersson, TIF, och Simon Pettersson, ÖIF, kastade P17 spjut. Max vann med 48,79 medan Simon efter en ryggskada tog det lugnt och blev fyra. ÖIF:s Sofia Andersson vann F17 100 m häck med 15,33 i hård motvind. Hon sprang också 100 m på 12,83 i försöken men avstod sedan start i finalen.

16-åriga Felicia Olsson är tillbaka i Tierps IF efter en period i Rånäs och hon är på gång. Seger i höjd med 1,56 och andraplats i längd med 5,41 gladde. I F15 hoppade ÖIF:s Elin Karlsson storfint. 1,61 i höjd gav guld, följt av 10,69 i tresteg och en andraplats. Klubbkompisen Gustav Norén vann P15 tresteg med 11,91. Ellen Pettersson tog silver i F15 diskus.

I 13-årsklassen är duon Jessica och Joel Mattsson från Tierps IF pålitliga. Jessica vann spjut och höjd i söndagens blåst. Därtill två silver och tre brons. Det gör en möjlig satsning på mångkamp mycket intressant. Joel vann spjut med pers 29,96 och var tvåa i höjd.

Mer läsning

Annons