Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark vind påverkade GP i Uppsala

Vind som hjälpte och vind som stjälpte.

Det blåste rejält i Uppsala vid Folksam GP Challenge på lördagen. Kul för 100 m, längd och tresteg.

Jobbigt och tungt för 400 och 800 m och olycksvållande på 100 m häck.

Annons

I A-finalen på 100 m fick Josefin Palm chansen att möta de allra bästa och det gjorde hon bra. Efter en orolig start för alla verkade inledningen lite stel. Men det gick fort i medvinden (hela +3,7) och Josefin kunde lite förvånat konstatera att hennes tid var 11,98. Därmed är hon första gästriketjej någonsin under 12 sekunder med eltid, även om distriktsrekordet klarade sig.

B-finalen på 100 meter blev ett riktigt fint lopp för Gefle IF. Sandra Törnros fick en halvdan start men resten var desto bättre. Efter 40 meter var hon i ledningen och sedan kunde ingen hota och Sandra var cirka 2,5 meter före. Tiden blev så fin som 12,03 och det var bara vindmätarens +2,5 som förhindrade ett nytt j-distriktsrekord.

Bakom Sandra gjorde Emma Gällstedt debut i större seniorsammanhang och 16-åringen tog chansen. Fyra med tiden 12,37 innebar 0,12 bättre än pers i legal vind.

I längd hoppade Sandra Törnros långt men tyvärr med flera övertramp. Det blev 5,88 och en femteplats (näst bästa svenska). Julia Wigren blev sexa med 5,70.

I tresteg var vinden blev det två bra och jämna serier av Angelica Ström och Madeleine Nilsson. Angelica vann och var åter på rätt sida om 13 meter med 13,07. Madde var lika säker tvåa och noterade i sista hoppet 12,36, hennes längsta någonsin med 6 cm marginal. Även här var medvinden för stark - +3,2 m/s.

Johan Walldén fick inte till något bra lopp på 800 m och det gjorde nästan inte heller någon annan. 800 m i starka heta vindar är tufft och det syntes på tiderna där endast segraren Gideon Kipngetich kom under 1.50.

Johan hamnade i täten med 400 m kvar och fick bryta vind på bortre långsidan. Det blev en tung avslutning och Johan slutade femma med 1.50,94.

Madeleine Eriksson drabbades värst av vinden. Efter en bra start kom hon för nära tredje häcken och föll handlöst. Det blev några oroliga minuter innan man kunde konstatera att hon var skrapad, blåslagen men började hämta sig. Inget brutet och möjligen en liten hjärnskakning var trots allt en lättnad.

400 m blev lika tufft som 800 m i vinden. I tjejernas A-final var det rent brutalt blåsigt och alla löparna var ca 1-2 sek från årsbästa.

Betty Strandberg sprang bra mot se äldre konkurrenterna och slutade femma med 56,88. B- och C-poolerna blåste det lite mindre. Linda Frödin Glad blev tvåa i sitt heat med 56,76, medan Stina M Jansson noterade 58,47.

Avslutningsvis så vann Caroline Andersson vann höjd med 1,70 (snudd på pers 1,76) och med Emmy Olson som trea med årsbästa 1,61.

Mer läsning

Annons