Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ström i Sverige-topp

Sandra Törnros var bara centimetern från personliga rekordet i längd i Huddinge.
Och Angelica Ström visade bra trestegsform i årsdebuten.

Annons

Sandra Törnros tävlar ganska begränsat och gjorde nu vinterns andra tävling. Sandra vann både 60 m och längd i KS med nya årsbästa. I längd hoppade hon 5,93, en cm från perset inomhus. Hittills i vinter ligger Sandra tvåa i Sverige-bästa.

Om tre veckor är det dags för den Nordiska inomhuslandskampen i Växjö och med två kvalhelger kvar är Sandra i högsta grad med i diskussionen om en av de två svenska platserna. Helgens resultat lär inte räcka men utgångspositionen är god.

Innelandskampen är ett mål även för rutinerade Angelica Ström. Trots fyra raka landslagssäsonger utomhus har hon ännu inte gjort någon inomhuslandskamp. Årsdebuten på lördagen visade att det kan vara dags i vinter. Trots en del ryggproblem under vintern inledde Angelica med svenskt årsbästa 12,74. Hon ligger därmed cirka 40 centimeter före tvåan på årsbästalistan.

Då superlöftet Khaddi Sagnia är knäskadad har även Madeleine Nilsson, Sofia Nilsson och Fanny Anonsen kapacitet att bli uttagna.

Det sprangs fort i Huddinge. Sandra Törnros vann KS-finalen mot meriterat motstånd. Hennes 7,77 var årsbästa med en hundradel och gav segern med tre hundradelar tillgodo på Finnkampslöparen Jenny Melin. I F17 kapade GIF:s Emma Gällstedt 0,04 från perset och blev tvåa med 7,85.

Stina M Jansson kapade över två sekunder från sitt inne-pers på 400 m och vann B-finalen för seniorer klart. Tiden 58,89 imponerade och Stina var inte långt bakom segrarinnan Lisa Duffy (58,01).

I Göteborg kördes en fem dagars stavkarneval. Gefle IF:s 17-årige Hannes Gidlöf gjorde årsdebut efter en tids skada (sträckning). Han tvingades springa lite saktare men kompenserade med att hitta helt rätt i tekniken.

Han tog hela 4,36 och blev tvåa i den vassa konkurrensen. Det innebar pers totalt med 20 cm och inne med 22! Första rivningarna kom först på 4,46. I KS-klassen kom Denise Eriksson nionde (med tre utländska deltagare före). Hon klarade 3,50 och var nära på pers 3,65.

I Bollnäs låg fokus på veteraner och yngre ungdom. Vassaste gästrike i Bollnäs var Albin Johansson, Högbo GIF, som är ett mångkampslöfte. Han imponerade i P17 med 8,86 på 60 m häck och med 12,95 i kula. Båda resultaten hamnar topp-6 på Sverige-bästa för P16. Bästa resultatet kom i F13 kula genom Johanna Edvall, Skade som stötte 13,26. Johanna klarade sedan 1,45 i höjd. I Gefle IF lade man märke till 16-åriga Malin Andersson som vann F17 200 m med 26,90, pers inomhus. Tierps IF hade syskonen Jessica och Joel Mattsson på plats och de skördade lagrar i 15-årsklasserna. Joel vann höjd med 1,63 och var tvåa i kula. Jessica vann kula med 11,42 och tog silver i längdhopp. Därutöver tog båda silver i viktkastning.

Mer läsning

Annons