Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ström nästa som hoppar av från Gefle IF

Johan Walldén har redan gjort det. Nu väljer även Angelica Ström att lämna Gefle IF och gå till Spårvägen.

– Det är det bästa för min utveckling, säger svenska mästarinnan i tresteg.

Annons

Angelica Ström, 31, är noga med att poängtera att hon är tacksam över allt Gefle IF gjort för henne genom åren – hon är fortfarande hedersmedlem i klubben – men det är ingen hemlighet att det finns motsättningar internt inom klubben som handlar om hur och vilka GIF väljer att satsa på.

När Johan Walldén lämnade GIF för Spårvägen vädrades åsikter öppet i kommentarsfältet till en artikel på Gävletidningarnas webb.

– Man kan väl säga att det speglar stämningen som finns i klubben. Det är en massa rykten om vad som satsas och vilka summor det handlar om som inte stämmer. Jag väljer att lösa problemen genom att gå till Spårvägen, säger Angelica Ström, som inte vill gå närmare in på detaljer.

– Jag kommer att bo kvar i Gävle och träna här, så jag är mån om att inte förvärra situationen.

Istället vill hon lägga allt fokus på sin nya karriär i Spårvägen.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla för klubben. Det är en av Sveriges bästa och jag har fått ett jättebra intryck av föreningen, allt från styrelse och organisation till de andra tävlande.

– I Spårvägen blir jag en i mängden på ett annat sätt. Och som elitfriidrottare är det viktigt att man fokuserar på sitt eget och inte på vad andra runt omkring gör.

Angelica har redan skrivit på för Spårvägen och gör sin debut för klubben i SM i Norrköping den 16:e februari. Hon kommer med jämna mellanrum att göra besök i Stockholm, men huvuddelen av träningen kommer alltså att fortsätta bedrivas i Gävle tillsammans med tränaren och tillika pojkvännen Patrik Melin.

• Hur kommer det att fungera när du lämnat Gefle IF då?

– Jag tränar förmiddagar och då är man ganska ensam. Och Gunder Hägg-stadion är ju så pass stor också. Och som sagt, det finns egentligen inga hard feelings mellan mig och GIF. Det blir inga problem.

Angelica Ström nämner namn som tränarna/ledarna Stefan Fougman, Katarina Törnros och Erik Proos med stor värme, men ser nu nya möjligheter för sin egen friidrottsframtid.

– Jag vill fortfarande fortsätta att utvecklas och det har jag bäst förutsättningar att göra i Spårvägen. Jag siktar på att hoppa riktigt långt redan under SM.

Hon kommer att ställa upp i tresteg i Norrköping, och om även i längd om längdtävlingen går efter tresteget i SM-programmet.

Angelica Ström har vunnit SM-guld i tresteg både 2009 och 2012, hon tog silver 2010 och brons 2008 och 2011.

Tre av de fyra GIF:are som tog medalj i utomhus-SM i augusti förra året har nu försvunnit, Johan Walldén vann 1500 meter och spjutkastaren Annika Petersson som tog silver har slutat.

Kvar finns bara Sandra Törnros som tog brons i längd.

Mer läsning

Annons