Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros inledde med dubbla JSM-silver

Sandra Törnros tog två silver när JSM inleddes I Bollnäs. Det var toppen på en dag där det gick oväntat bra för i synnerhet de mindre kända GIF:arna.
Dessutom gjorde Simon Pettersson, Örbyhus, som vanligt – han tog en SM-medalj genom andraplats i tresteg.

Annons

Sandra Törnros inledde dagen med ett silver i F17 längd i dagens första gren, redan klockan 10. Sandra hade oerhört svårt att träffa plankan men nådde ändå 5,78. Det var en bra bit till Hässelholms Elise Malmberg som klippte till med totalpers 6,14. Sandra klarade bronset med 2 cm till Sofia Linde, Täby, som hoppade 5,76. Fyra blev GIF:s Sofia Nilsson med årsbästa 5,67, femma Fanny Anonsen, GIF, med 5,63 och sjua Felicia Olsson, Tierps IF, med 5,32.

Elise och Sandra möttes sedan på 60 m där de hade vunnit varsitt heat.

Elise vann åter med svenskt årsbästa 7,59. Sandra gjorde sitt livs löpning och sänkte perset med 0,06 till nya distriktsrekordet för F17 – 7,71!

Seniorrekordet i Gästrikland klarade sig precis (7,68). Felicia Olsson var här sex hundradelar från finalen med 8,06.

Simon Pettersson, Örbyhus, blev glädjande tvåa i P19 tresteg med nytt pers 14,27. Bra för ”hobbyhoppande” tiokamparen Simon. Guldet gick till Simon Karlén, Arvika, som imponerade enormt och hoppade 15,65! Simon Pettersson var sju centimeter före trean.

Två aktiva hade ”stolpe ut”. Max Andersson, Tierps IF, blev fyra i P17 höjd med 1,92. Det var samma höjd som tvåan och trean och bara tre centimeter från guldet. GIF:s Josefin Palm blev fyra i en oerhört jämn final i F19 60 m.

Hennes 7,73 var pers och hon vara bara 0,06 från guldet och 0,02 från bronset.

Annars var det mycket plus. Gefle IF har nu tjejer i alla tre finalerna på 400 m. Betty Strandberg vann enkelt sin semi i F17 utan att förta sig.

Tufft var det för de andra två. Linda Frödin Glad vann först försöken och sedan även semin där hennes 57,94 är näst snabbaste tid! I K22 kom Malin Lindblom rankad som nummer åtta. Men hon persade med en hel sekund (och satte årsbästa med 1,6 sekunder). Hennes 57,25 gav den sista finalplatsen tillsammans med seniorlandslagstejejerna Elin Moraiti och Emilia Granqvist. Lägg dessutom till att Stina Jansson tog sig till semifinal efter en vinter fylld av sjukdomar. 61,05 var inne-pers med fyra tiondelar.

Andra positiva insatser: Julia Wigren, som har haft oerhörda ansatsproblem, hoppade äntligen säkert och höjde årsbästa till 5,55 vilket gav femte plats. Andreas Ringstam persade i P17 vikt med 13,54 och blev sexa. Jesper Norén persade i P17 tresteg och blev sjua med sina 12,46.

Mer läsning

Annons