Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros vann kampen mot Ström – tog guld

Det var en härlig andradag i friidrotts-DM i går som bjöd på en en fajt mellan de äldre och de yngre. Angelica Ström mot Sandra Törnros och Lena Björk mot Matilda Åström.
– Jag visade att gammal är äldst, sa Lena Björk som tog sitt fjärde raka DM-guld i diskus.

Annons

Efter måndagens regndränkta förstadag i friidrotts-DM bjöds publiken i går kväll på en rad imponerande resultat på ett soligt Gunder Hägg Stadion.

I längdhoppet ställdes den rutinerade hopparen Angelica Ström mot framtidshoppet Sandra Törnros.

Det blev en riktigt bra tävling där Gefle-hopparna sporrade varandra så långt att det blev den bästa länghoppstävlingen i distriktets historia.

Och det var framtidshoppet Sandra Törnros som lyckades hoppa längts i sin första utomhustävling för i år.

– Det var en riktigt spännande tävling. Jag hade absolut inte trott att det skulle gå så här bra i dag.

– Men vi sporrade varandra riktigt bra, säger vinnaren Törnros som började med ett hopp på 5,71 för att sedan hoppa 5,74, 5,83 och i fjärde hela 5,98, vilket också innebar mästerskapsrekord.

För Angelica Ström gick det inte lika bra. Hon hade sitt bästa hopp i den tredje omgången på 5,80.

– Jag hade inte det där lyftet i dag. Sandra hoppade riktigt bra och hon är en supertalang. Jag har faktiskt sagt till henne att hon ska bli Sveriges första sjumetershoppare.

I diskusen visade Lena Björk att gammal är äldst. Med ett kast på 42, 51 vann Hoforskasterskan sitt fjärde raka DM-guld.

– Det har blivit så här efter Annika Larsson slutade. Jag hade förhoppningarna att vinna i dag, även om Matilda Åström är en upcoming-tjej och en oerhört duktig kastare.

Matilda Åström kom på en andraplats efter att ha kastat 39,95. På tredjeplats kom Madelene Östblom efter att ha kastat 27,86.

På damernas 200 meter gick det mycket bra för nästan alla tävlande tjejer i A-klassen.

Linda Frödin Glad vann på fina 25,01. Tvåa blev Betty Strandberg på tiden 25,31, tätt följt av Madeleine Eriksson på 23,35.

– Det var riktigt roligt att persa i dag. Jag har tränat väldigt mycket, så det känns extra kul att det gick så här bra i dag, sa en mycket nöjd Linda Frödin Glad.

Den tredje och sista DM-kvällen hålls den 31 juli på Gunder Hägg Stadion.

Mer läsning

Annons