Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsrekord och svenskt rekord sista EM-dagen

Hon kunde inte bara hoppa längd.
Polskan Karolina Kucharczyk satte sitt andra världsrekord på Gunder Hägg-stadion när hon slog till med 14,90 på 100 meter häck.
Sverige gjorde också ett lysande mästerskap på hemmaplan med massor av medaljer.

Annons

Emma Eriksson berättade vi om i går som var en av guldtjejerna i laget som vann den korta stafetten. På söndagen slog hon till och fick en individuell guldmedalj också och satte ett nytt svenskt rekord.

– Jättekul. Klart jag är väldigt nöjd med 1,50 i höjd. Jag slog mitt gamla rekord som var på 1,45, berättade Emma.

Hon tog höjden i det tredje och sista försöket och vann EM-guld. Det blev för övrigt dubbelt svenskt då Linda Nilsson var tvåa på 1,33.

– Ändå stämde inte ansatsen riktigt från början. Men det var bra att jag kunde rätta till det och sista hoppet när jag tog 1,50 är jag väldigt glad över, sa Emma.

Även Linda Nilsson satte ett nytt svenskt rekord när hon flyg fram 9,11 i trestegstävlingen. Med det blev det ett nytt silver men hon var bara elva futtiga centimetrar från guldet som nu gick till Raguel Cerqueira från Portugal på 9,22.

Det tredje svenska rekordet kom också vid höjdhoppsmattan. Det var Jocke Södling som var helt felfri fram till 1,86 som han tog i andra försöket och 1,89 som han gled över i tredje. Det blev segerhöjden och ett nytt nationsrekord på köpet.

På det hela taget blev det ett fantastisk svenskt mästerskap.

– Vad ska man säga? 18 medaljer totalt var långt över förväntan och killarna och tjejerna har gjort det fantastiskt bra, summerade förbundskaptenen Magnus Olsson efteråt.

Även arrangerande Gefle IF fick beröm.

– Även om det inte har varit lika många tävlande som det brukar har det fungerat otroligt bra både på arenan och runt omkring.

Två världsrekord kunde också noteras. Polskan Karolina Kucharczyk hade en fin helg och hon verkligen flög fram över häckarna på den korta sprintsträckan och 14,90 är en gångbar tid även i andra sammanhang.

Tävlingarna avslutades med de långa stafetterna där Portugal tog damguldet och Poleen vann på hersidan.

Mer läsning

Annons