Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket härligt medaljregn i JSM

Två guld genom Caroline Andersson och Freja Liljedahl och tre silver. Så så söndagen ut i Vellinge för Gefle IF:s lovande friidrottare. Totalt gav JSM och USM 23 medaljer åt GIF – sju guld, nio silver och sju brons!

Annons

Caroline Andersson vann F19 höjd i en minst sagt märklig tävling. Sex tjejer klarade 1,67 – ingen av dem nästa höjd, 1,70! Orsaken var ett rejält regnoväder som formligen dränkte hopparna vid 1,70! Så långt var det bara Carro som var helt felfri och det gav henne guldet. Nu är chansen stor för att Carro får hoppa i Nordiska J-landskampen nästa helg.

Guld blev det också för Freja Liljedahl i F17 slägga, som kastades i värsta regnet. Freja dominerade och vann med 48,48, bra i regnet. Madelene Östblom slutade på en klart godkänd femteplats.

F19 längd blev en ytterst rafflande tävling i dåligt väder. Gefle IF:s Julia Wigren ledde tidigt men halkade efter fem omgångar ner på fjärde plats. Med sina 5,52. En ökning till 5,54 i sista lade henne på samma resultat som Växjös Olivia Klüft. Men bronset gick till Julia på bättre andrahopp.

Madeleine Eriksson gjorde ett nytt fint häcklopp i finalen på F19 300 m häck. JVM-löparen Ewa Marcinkiewicz debuterade för året på 300 (hon har satsat på 400 m häck) och imponerade med sina 42,87. Madde hängde med bra och säkrade silvret med 44,01, halvsekunden före trean. Madde sprang även

100 m häck men där var marginalerna lite mot denna gång. Madde slutade fyra med 14,77, två hundradelar från brons och lika långt från pers.

Josefin Palm överraskade glatt redan med sitt silver på 100 m på fredagen.

Hon kompletterade sedan det med ytterligare ett, nu i F17 200 m. Jossan imponerade med en stark avslutning som bara Turebergs Julia Hässel kunde svara på. Jossan noterade ett rejält pers med 25,54. Träningskompisen Emmy Olson blev femma med 26,00 och dessutom åtta i längd med 5,37.

Malin Lindblom ställdes i K22-finalen på 400 m häck mot tre SM-finalister i Gävle. Då kroknade Malin, nu var hon stark. Sara Bley, Tjalve, var säker och snabb och vann med 60,60. På upploppet kämpade Malin sig fram till silvret med pers 61,63. Bronset gick till Evelin Hindrikes, Kvarnsveden med 62,15. Stina M Jansson kände av en skada och avstod finalen i F17 300 m häck.

Mer läsning

Annons