Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wetterberg blir klubbchef i GIF

Tennisprofilen Anders Wetterberg var spindeln i nätet när Gefle IF arrangerade SM i friidrott på Gunder Hägg-stadion i augusti.

Nu kliver han in som klubbchef i GIF från och med måndag.

Annons

SM blev en succé för GIF, även om det inte finns något ekonomiskt facit än.

– Det tar lite tid till att få ordning på siffrorna, men jag vet i alla fall att det kommer att bli ett plus, säger Wetterberg.

•Är det anledning till att du nu kliver in i GIF på heltid?

– Nej, så ska man inte se det. Att SM blev så bra berodde på att så många jobbade så hårt och rätt – och att vi hade tur med vädret.

– Men för mig var friidrotten och GIF en positiv erfarenhet, och jag kände att det här ville jag fortsätta jobba med.

•Vad ska du göra?

– Jag får sätta mig in i detaljerna när jag börjar på måndag, men eftersom jag måste heta något som får det bli klubbchef. Men meningen är väl inte direkt att jag bara ska få kansliet att fungera, utan fortsätta jobba med de kontakter jag har.

•Vad är de närmaste utmaningarna?

– GIF har ju en rad arrangemang, och först främst tänker jag på GD/GIF-olympiaden. En helt fantastisk grej egentligen. Sedan ska ju GIF arrangera EM för personer med utvecklingsstörningar nästa sommar.

Du kommer in i GIF efter ett SM som fick beröm, och nu äntligen ska Gävle också få en friidrottshall också. Den lär betyda en hel del.

– Den kommer att ge oss helt nya möjligheter, och samtidig ställa nya krav. När vi får hallen kan vi inte bara snacka om att GD/GIF ger oss stora rekryteringsmöjligheter – då måste vi utnyttja dom också.

– Sedan vill jag naturligtvis att hallen börjar byggas så fort som möjligt också. Under SM hörde jag att sossarna pratade om 2014. Jag vill gärna se den redan till 2013.

– För självkklart ska vi ha ett inne-SM där så fort som möjligt, och det måste vi ju ha tid att ansöka om och jobba med.

•På tal om kommunen. Du var rätt kritisk till Gävle kommuns Informations- och marknadsavdelnings insats under SM?

– Ja, och det står jag för. Och jag är förvånad att ingen har tagit upp tråden. Det är en viktig fråga för Gävle och hur kommunen syns.

Anders Wetterberg börjar sitt nya jobb på måndag den 3 oktober, men firar i dag något helt annat: sin 60-årsdag.

Mer läsning

Annons