Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrottsälskare, älska i sommar!

Annons

Trots att alla stora ligor har sommaruppehåll är det ju fotboll på TV varenda kväll i dessa dagar. Och när det tar slut så tar friidrotten över lite. Det är ju VM i år, och nedräkningen har redan börjat.
VM-tävlingarna i Berlin 15-23 augusti föregås av flera galor, däribland Monacos Grand Prix den 28 juli och DN-galan tre dagar senare. SVT direktsänder från båda, och dessutom blir det Friidrottskväll de fyra torsdagarna före VM-starten.
Själva tävlingarna från Berlin delas mellan SVT och TV4, men SVT vill gärna ligga steget före och direktsänder också i två nya webbkanaler i SVT Play. Tanken med det är att tittarna ska kunna följa även sånt som normalt inte kommer med i TV-sändningarna.
- SVT ska leda utvecklingen när det gäller hur framtidens bevakning av stora mästerskap ser ut, och det här är ett steg i den satsningen, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT.
Till råga på allt förstärker SVT på expertkommentatorshyllan. Stefan Holm ingår från och med i år i kanalens friidrottsredaktion med kommentarer och analyser.
Visst är det mycket att se fram emot i sommar.