Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrottsälskare, älska i sommar!

Trots att alla stora ligor har sommaruppehåll är det ju fotboll på TV varenda kväll i dessa dagar. Och när det tar slut så tar friidrotten över lite. Det är ju VM i år, och nedräkningen har redan börjat.
VM-tävlingarna i Berlin 15-23 augusti föregås av flera galor, däribland Monacos Grand Prix den 28 juli och DN-galan tre dagar senare. SVT direktsänder från båda, och dessutom blir det Friidrottskväll de fyra torsdagarna före VM-starten.
Själva tävlingarna från Berlin delas mellan SVT och TV4, men SVT vill gärna ligga steget före och direktsänder också i två nya webbkanaler i SVT Play. Tanken med det är att tittarna ska kunna följa även sånt som normalt inte kommer med i TV-sändningarna.
- SVT ska leda utvecklingen när det gäller hur framtidens bevakning av stora mästerskap ser ut, och det här är ett steg i den satsningen, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT.
Till råga på allt förstärker SVT på expertkommentatorshyllan. Stefan Holm ingår från och med i år i kanalens friidrottsredaktion med kommentarer och analyser.
Visst är det mycket att se fram emot i sommar.