Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskola in i Silvanum?

GÄVLEDet fattas varken intresserade elever eller tilltänkta lärare.Det enda Gunn-Britt Hult söker är en lokal för att kunna starta Trettiotio-skolan till hösten.

Och det är Silvanum hon siktar på.
- Enligt min mening är det den bästa lokalen i hela Gävle, säger Gunn-Britt Hult som står bakom den planerade friskolan.
Det enda problemet är förstås att stiftelsen Silvanum sitter på ett hyreskontrakt med Brynäs Byggnads AB. Kontraktet går inte ut förrän år 2004.
Visserligen talas det nu om ett eventuellt samarbete mellan stiftelsen Silvanum och Wij Trädgårdar om att flytta skogsmuseet till Ockelbo. Men något beslut är inte fattat.
Silvanums styrelse ska på måndag träffa representanter från kommunen och prata om framtiden.

Beror på husägaren
- Mycket är beroende av hur husägaren vill ha det menar styrelsens vice ordförande Carl-Göran Wallman, m.
- Om folk står i kö och vill in så flyttar vi gärna, säger han och menar att det då borde vara möjligt att bryta hyreskontraktet.
Men mycket är alltså osäkert. Gunn-Britt Hult säger själv att lokalfrågan för hennes del måste vara löst före mitten av maj.
Annars måste hon ta ny ställning till hur det ska bli.

Finns liten chans
I dagsläget har hon ett 60-tal intresserade elever och även tilltänkt personal. Trots alla frågetecken så tror Gunn-Britt Hult att det finns en liten chans för att hennes Trettiotio-skola kan få tillgång till lokalerna.
- Ja, jag ger inte upp förrän jag ser att det är helt omöjligt, säger hon.
- Jag behöver inte ha hela lokalerna. Det finns säkert många olika lösningar, säger hon.
Jakten efter lokaler har inte heller gjort att hon hittat några andra som hon tycker är lämpliga att ha som skola.
Silvanums lokaler har hon också varit intresserade av under flera år även om det tidigare har varit aktuellt med någon skola.
Den stora fördelen är att lokalerna ligger centralt. Det är lätt att ta sig dit med buss, även från Valbo och Sandviken, och hon gillar närheten till Boulognern.
Dessutom vill hon inte konkurrera med någon annan skola.
MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se