Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram att bada i Forsby igen

Badvattnet vid Forsbybadet är tjänligt igen. Det visar nya prover som kommunen tagit. Men bakteriehalterna är fortfarande högre än normalt och badvattnet klassas därför som tjänligt med anmärkning.

Säsongens första badvattenprover visade att halten av tarmbakterier vid Forsbybadet var så hög att badvattnet klassades som otjänligt. Nu har kommunen tagit nya prover som visar att bakteriehalterna har sjunkit från 370 per milliliter till 200 per milliliter. Det betyder att vattnet är tjänligt med anmärkning. Gränsen för att vattnet ska vara otjänligt går vid 300 men så länge halterna är högre än 100 så får badet en anmärkning.
Även vid Torsvedsbadet och Strömsbrobadet är vattnet tjänligt med anmärkning. Det är ännu oklart vad det är som orsakar de höga halterna av tarmbakterier i vattnet längs denna sträcka av Testeboån.
Det här är ett lokalt problem i det här området och vi ska gå till botten med det för att hitta felkällan, säger Johan Öholm, chef för friluftsliv på kultur och fritidsförvaltningen i Gävle.