Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram för stugägare

SANDVIKENNu är det äntligen fritt fram för sommarstugeägarna i Sörtutt vid Storsjön att bygga ut och bli permanentboende.

Annons
Länsstyrelsen avslog i onsdags ett överklagande från två av sommarstugeägarna som var emot utbyggnaderna.
Kommunens detaljplaner för området som sträcker sig från reningsverket till Bångsbron har varit en het potatis under många år.

- Ja, när jag kom hit för två och ett halvt år sedan hade man redan dividerat det här i flera år. Sen har det ytterligare fördröjts när besluten har överklagats. Det ser ut som att vi får vänja oss med att folk överklagar saker allt oftare, säger kommunens stads-arkitekt Ola Edström.

Det är fastigheten Hedåsen 3:6 och delar av 3:7 som berörs. Där ligger i dag 45 hus. Stugägarna har hittills arrenderat marken av kommunen, men ska nu erbjudas att köpa loss sina tomter. Dessutom kommer sex tomter att säljas för nybygge.

110 kvadratmeter
Stugägarna får tillstånd att öka boendeytan upp till 70x25 meter från tidigare tillåtna 45x25. Inklusive inredd vindyta ger det en möjlig boyta på totalt 110 kvadratmeter.

Alla byggnaderna ska också kunna anslutas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Arbetet med att dra ledningar till avloppsreningsverket i Hedåsen påbörjas när som helst. I planen ingår dessutom att minska antalet utfarter till Årsundavägen.
Att ett par fastighetsägare är så starkt emot planen att de överklagat kommunens beslut gör inte Ola Edström bekymrad.

- Jag tror det är sådant vi får ta. De vill inte ha någon förändring, och det får man väl förstå, men det är en så stor majoritet som faktiskt vill ha den här förändringen så det väger över, säger Ola Edström.

HANNA JANSSON