Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frost: "Kan komma stora snömängder i dag också"

Snön har fallit tungt över Gävle och Gästrikland sedan i lördags eftermiddag. På grund av avsaknad av mätstationer i Gästrikland finns inget dokumenterat snödjup.
– Men i Älvkarleby har det fallit 20 cm och i Hälsingland 30 cm på sina håll, säger Lisa Frost på SMHI.

Stormen Egon kom med den kraft som SMHI hade väntat sig. I södra Sverige var det framför allt vinden som ställde till det med omkullblåsta träd och avstängda vägar.

– Det har bland annat blåst orkanbyar på många håll i landet, säger Lisa Frost.

I Gävle och Gästrikland var det framför allt genom nederbörden som Egon utmärkte sig. Och snön kommer att fortsätta att falla under stora delar av söndagen. På eftermiddagen väntas det mattas av och på kvällen blir det troligtvis uppehåll.

– Men det är fortsatt klass 1-varning utfärdad för Gävleborg. Det kan komma stora snömänger, mellan 5-15 centimeter i Gästrikland, säger Lisa Frost.

Och vintern kommer att hålla i sig enligt Frost. Nya snömängder väntas komma in i början på nästa vecka och även temperaturerna ska fortsätta ligga under nollan.