Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frusen mese, blåbär och kolakräm

Annons

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vispgrädde

20 g mese riven (eller mesost)

1 dl flagad mandel

1 dl dajmkulor

Separera äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med hälften av sockret till dubbel volym, cirka fem minuter. Ställ kallt. Vispa grädden med det resterande sockret tills det börjar tjockna. Vänd ner i gulorna och ställ tlllbaka i kylen. Vispa vitorna tills de blir krämiga med det sista sockret och vänd försiktigt i gräddsmeten tillsammans med den rivna mesen, blåbärssylt, flagad mandel och dajmkulor. Spara lite mandel och dajmkulor till garnering.

Fördela i tio koppar och ställ i frysen.