Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frusen mese, blåbär och kolakräm

Annons

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vispgrädde

20 g mese riven (eller mesost)

1 dl flagad mandel

1 dl dajmkulor

Separera äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med hälften av sockret till dubbel volym, cirka fem minuter. Ställ kallt. Vispa grädden med det resterande sockret tills det börjar tjockna. Vänd ner i gulorna och ställ tlllbaka i kylen. Vispa vitorna tills de blir krämiga med det sista sockret och vänd försiktigt i gräddsmeten tillsammans med den rivna mesen, blåbärssylt, flagad mandel och dajmkulor. Spara lite mandel och dajmkulor till garnering.

Fördela i tio koppar och ställ i frysen.