Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fujifilm lanserar 3D-kamera

På Photokina 2008 visade Fujifilm upp en prototyp av en kamera som kunde ta 3D-bilder.

På Photokina 2008 visade Fujifilm upp en prototyp av en kamera som kunde ta 3D-bilder. Det är tänkt att en ska komma ut på marknaden i höst.

Teknologin bakom 3D-bilderna är onekligen spännande, det ger stora möjligheter för framtidens kameror och fotografer. Men om just den här modellen kommer att bli något genombrott för 3D-fotografering på bred front är nog tveksamt. Priset är satt till 600 dollar, nästan 6000 kronor, vilket nog avskräcker de flesta. De som fortfarande tycker att det verkar vara något att investera i ska vara medvetna om att för att på rätt sätt kunna betrakta sina 3D så krävs antingen en specialutskrift eller en av Fujifilms egna digitala fotoramar.

Dessa ramar förväntas lanseras samtidigt som kameran och den förnuftige anar nog att dessa ramar kommer att kosta ganska mycket i jämförelse med vanliga digitala ramar.

Även om den här modellen inte blir någon storsäljare så är det ett spännande steg i den fotografiska utvecklingen.
 


/Bengt Luthman