Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fujifilm S200EXR vill ersätta systemkameran

Med stor sensor, mekanisk zoom och kraftigt objektiv hoppas Fujifilm locka en del systemkameraköpare.

Med stor sensor, mekanisk zoom och kraftigt objektiv hoppas Fujifilm locka en del systemkameraköpare. S200EXR heter den nya superzoomen som ersätter S100FS.

Genom sin uppbyggnad med stort objektiv och kraftigt grepp tillhör S200EXR gruppen superzoomar. Naturligtvis finns inbyggd optisk bildstabilisering.

Zoomomfånget är dock måttligt i sammanhanget, 14 gånger. Bildvinkeln motsvarar 30,5-436 mm i småbildsformatet. Till skillnad mot många andra superzoomar sker zoomningen mekaniskt som på en systemkamera.

Sensorn är relativt stor för att inte vara en systemkamera, 1/1,6". Sensor har 12 miljoner pixlar.

Jämfört med en systemkamera är sensorn klart mindre vilket ger längre skärpedjup. För att få suddig bakgund som med en systemkamera har Fujifilm gjort en funktion där flera exponeringar tas med olika skärpeinställningar som sedan slås samman till en bild.

Kameran har Fujifilms nya EXR-automatik där man kan prioritera högupplösning, stor dynamiskt omfång eller bättre brusegenskaper. Dessa lägen kan också väljas automatiskt.

Skärmen är vinkelbar och 2,7 tum stor med 230.000 bildpunkter. HD-filmning finns inte.

Kameran finns i svart och är tillgänglig på den svenska marknaden från september. Cirkapris är 6.000 kronor.
 


/Magnus Fröderberg