Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fukt flyttar skolklasser

Fuktskador på Gullhedskolan i Järbo har gjort att ett flertal klasser har tvingats flytta till andra skolor – bland annat till Sandbacka i Sandviken.
– Vi hoppas de kan flytta tillbaka efter sportlovet, säger grundskolechefen Lars Walter.

Problemen med fukt på skolor och förskolor i Järbo fortsätter. Först var det Tallkottens förskola som fick stänga efter att omfattande fuktskador upptäckts. I samband med det flyttades barn till närliggande Gullhedskolan men nu är även den drabbad i större skala.

Hela huvudbyggnaden är utrymd och det är även två byggnader intill.

Klass 3–6 har flyttas till Jäderfors skola och till Sandbacka skola i Sandviken medan de yngsta barnen får gå kvar.

Även lokalerna där de mindre barnen går ska åtgärdas men där handlar det mer om punktinsatser som ska gå att göra på en vecka eller två.

I förra veckan hölls ett informationsmöte och enligt en förälder som GD varit i kontakt med uttryckte många föräldrar oro med anledning av att många barn blivit sjuka, vilket misstänkts bero på fukten.

Beskedet från kommunen var att fukten mycket väl kan vara orsak till symptomen men att det inte rör sig om något farligt.

– Vi är också oroliga för att de gör för lite. Om de hittar fukt i en vägg så åtgärdar de bara den men går inte igenom de andra tre.

Grundskolechefen i Sandviken, Lars Walter, säger att det inte går att göra på något annat sätt.

– Vi kan bara agera utifrån vad vi vet, inte utifrån vad vi inte vet. Vi måste ta ansvarsfulla beslut eftersom det handlar om att flytta barn och så vidare, säger han.