Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full beredskap inför kvällens festande

GÄVLEDet blomster tid nu kommer&&med ungdomsfylla och narkotikadebut.Skolavslutningen brukar nämligen vara vara den kväll då många unga för första gången super sig fulla eller provar droger av något slag.

- Vi vet att studenten är en hög riskhelg. Ska man debutera så är det ofta den här helgen, säger Tyrone Holmström, ungdomssamordnare på socialtjänsten.

Drogfritt i Furuvik
Kommunen har precis som i fjol satsat på ett drogfritt arrangemang i Furuviksparken, men av gammal vana vet man att alla ungdomar inte kommer att åka dit.
- Många kommer även att röra sig i Boulognern, säger Tyrone Holmström.
Socialtjänsten kommer därför att ha sju, åtta personer som är ute och jobbar under fredagskvällen. Tillsammans med polisen kommer de att ha en samlingspunkt på St Ansgars hus i Gävle.
- Det är dit vi tar ungdomar som har blivit för fulla. Där kan föräldrarna sedan hämta barnen.

Fråga barnen
Tyrone Holmström uppmanar alla mammor och pappor att fråga sina barn var de tänker fira att skolan är över. Dessutom hoppas han att många, även de som inte har egna tonårsbarn, ska bege sig ut på stan för att hålla ett vakande öga.
- Ju fler vuxna ute desto lugnar blir det, säger han.

St Ansgars hus
Klockan 20.00 på fredag öppnar St Ansgars hus. Socialtjänsten kommer sedan att finnas där tills de anser att det är lugnt på stan.
- Där kommer vi också att bjuda på fika, så om det är föräldrar som är ute på stan och vandrar så kan de komma in, säger Tyrone Holmström.

ANNA HÖGLUND