Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart för Alice Svensson i idolfabriken

/

Det är nära nu. Bara fyra deltagare kvar i Idol och i kväll ska de bli tre. Efter att själv ha sett Alice Svensson och de andra idolerna på repetitionerna är jag rätt säker på att hon blir en av dem. För i det slitna gamla magasinet som är Idolstudion övertygar Alice med sin hesa och vuxna röst. Men vinner, det gör hon inte.

Annons

Den glimrande glamouren från fredagarnas TV-show lyser med sin frånvaro.

Idol, ”The dokusåpa”, är nämligen betydligt mer vardagsrealism och hårt arbete än något annat. I det stora magasinet i Frihamnen i Stockholm produceras underhållning i ett rasande tempo och för idolerna gäller det att hänga med.

Mitt i det fabrikstempot befinner sig just nu 17-åriga Alice Svensson från Hedesunda. Eller Hedesunda som ju ligger i Gävle, som hon själv uttrycker saken.

Jag lyckas låna henne några gånger under dagen och i alla fall en eller två gånger tycker jag mig se att tröttheten finns där, under den spralliga ytan.

– Vi har ett oerhört tufft schema och det vi går igenom nu brukar det ju ta flera år för en vanlig artist att gå igenom. Visst är det är kul, men ibland känns det som allt går så fort att man inte riktigt hinner njuta av det.

Ett sätt för idolerna att klara pressen är att ta hjälp av varandra. Den lilla gruppen som är kvar verkar också väldigt sammansvetsad, vilket märks på hur de hela tiden skojar och småbråkar med varandra.

– Vi är ju med varandra hela tiden och det är jätteskönt att kunna dela den här upplevelsen. De andra känns inte som konkurrenter, utan vi hjälper och stöttar varandra hela tiden.

När jag frågar Alice, Robin och Johan om vem de tror kommer att vinna Idol 2008, så svarar de alla likadant.

En viss norrländsk (och som jag själv får uppleva) helt galet energisk maltes är deras tips som slutsegrare.

Efter att ha tjatat lite på Alice kan hon till slut hålla med om att det är lite fuskigt att han är med.

– Kevin har ju haft en karriär på Malta och är ju så otroligt duktig. Det är lite annorlunda med Robin och Johan som har vuxit så mycket som artister under tävlingens gång.

Trots Kevins bättre odds har Alice långtifrån slängt in handduken. Hon vill vinna trots att det hittills visat sig vara bättre för karriären att komma tvåa.

– Det där tror inte jag på. Det beror helt på vem som vinner och jag har heller inga problem med att förknippas med Idol. Som jag ser det är Idol bland det största man kan vara med om som artist.

Även om jag hoppas att Alice drömmar slår in så tycker jag nog ändå att vi får inrikta oss på den där andraplatsen. För när Kevin studsar upp på scenen under repetitionerna så känns han så självklar. Grabben som under vår intervju berättar en obegriplig historia om hur han förstörde ett fiskespö på Malta är nämligen en betydligt bättre entertainer än han är intervjuoffer. Hedesunda ten points. And finally… Malta twelve points!

I kväll är det gospel som gäller och Alice sjunger ”Independent Woman” av Destiny’s Child och Shackles av Mary Mary.

Ska man tro presskvallret som cirkulerar så blir det Johan Palm som åker hem i kväll. Med i juryn är också Carola som borde kunna det här med gospel.

Mer läsning

Annons